Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? 5 důvodů, proč nemůžete zhubnout5 důvodů, proč nemůžete zhubnout Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 300 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 22.03. 2019
Dnes má svátek Leona
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Schwarzwälder Kirschtorte

fotka Schwarzwälder Kirschtorte
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení:  ++++++++++
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Schwarzwälder Kirschtorte:

1 ks dortový korpus  | 1 plechovka kompotové třešně  | 600 g smetana ke šlehání  | 1 ks celá skořice  | 6 lžic třešňovice  | 120 g čokoláda  | 2 plátky želatina  | 3 lžíce cukr krupice  | 2 lžíce solamyl

Postup přípravy receptu Schwarzwälder Kirschtorte:

Třešně scedíme. Kompotovou šťávu, 1 lžíci cukru a celou skořici svaříme. Solamyl nebo jakoukoliv jinou škrobovou moučku promícháme se 4 lžícemi třešňovice nebo likéru. Pokud bude dort pro děti, tak alkohol nepřidáváme a solamyl rozmícháme ve studené kompotové šťávě. Směs přidáme do svařené šťávy a za stálého míchání necháme přejít varem. Asi 14 nebo 16 třešniček si dáme stranou. Množství je závislé na tom, kolik porcí budeme z dortu krájet. Ostatní třešně přidáme do provařené šťávy. Dortový korpus rozřízneme na dvakrát. Spodní díl korpusu upevníme do manžety, pokapeme zbývajícím likérem, ale není to nutné. Na korpus nalijeme pořád ještě teplou třešňovou masu. Přikryjeme prostředním dílem korpusu. Asi 200 g šlehačky ušleháme s jednou lžící cukru a pokud použijeme práškovou želatinu k okamžitému použití (2 lžičky), tak ji přidáme okamžitě a ušleháme do tuha. Pokud použijeme želatinu plátkovou, tak ji po rozpuštění přidáme až do ušlehané šlehačky. Ušlehanou šlehačku rozetřeme na prostřední díl korpusu a přiložíme poslední díl korpusu. Dort vložíme na minimálně 1 hodinu do lednice ztuhnout. Zbývající šlehačku ušleháme s cukrem dotuha. Opět ji utužuji želatinou nebo ztužovačem. Trochu si odložíme na ozdobu. Šlehačkou potřeme dort na povrchu a po okraji. Strouhanou čokoládou ozdobíme dort po okraji a zdobícím sáčkem ozdobíme růžičkami. Do každé růžičky vmáčkneme třešničku. Prostředek dortu posypeme zbylou strouhanou čokoládou. Schwarzwälder Kirschtorte necháme ztuhnout a můžeme servírovat.


Fotky receptu Schwarzwälder Kirschtorte:

Schwarzwälder Kirschtorte
Fotky vložil: Mangovka 
Hodnocení receptu Schwarzwälder Kirschtorte
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !