Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.10. 2018
Dnes má svátek Havel
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Sedmihradské vrstvené zelí

fotka Sedmihradské vrstvené zelí
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 55 min
Hodnocení:  ++++++++++
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Sedmihradské vrstvené zelí:

500 g vepřového ramínka nebo plecka  | 60 g sádla  |  2 větší cibule  | 1-3 stroužky česneku  | 1 kg kysaného zelí  | 150 g rýže  | 150 g uzené slaniny  | 300 g debrecínské klobásy  |  sádlo na vymazání  | 3 natvrdo uvařená vejc  | 1 l husté kysané smetany  | mletá sladká paprika  |  sůl

Postup přípravy receptu Sedmihradské vrstvené zelí:

Polovinu masa hrubě umeleme, druhou polovinu nakrájíme na kostky menší než na guláš, osmahneme na sádle se zpěněnou cibulí a jemně nakrájeným česnekem a krátce podusíme. Zelí trochu podlijeme a uvaříme téměř doměkka. Máme-li slaninu s kůží, přidáme kůži k zelí. Měkké zelí scedíme. Rýži vypereme, spaříme a udusíme. Slaninu nakrájíme na kostky, klobásu na plátky a společně osmažíme. V rendlíku nebo v zapékací míse rozehřejeme trochu sádla, na ně dáme vrstvu zelí, poklademe na plátky nakrájenými vejci, na ně dáme slaninu s klobásou a masem. Polijeme smetanou. Pak dáme vrstvu rýže, slaninu s klobásou, maso, opět polijeme smetanou. Pak dáme zelí, vejce, slaninu s klobásou, maso, smetanu, opět rýži a tak pokračujeme. Občas vrstvu opaprikujeme a jen velmi opatrně osolíme, protože některé přípravy jsou samy o sobě dost slané. Poslední vrstvu tvoří zelí, které zalijeme smetanou. Dusíme v troubě asi 45 minut. Toto vrstvené zelí se pokládá za perlu sedmihradské kuchyně. Podáváme bez přílohy,jen velkým jedlíkům nabídneme krajíček chleba nebo slaný rohlík.


Fotky receptu Sedmihradské vrstvené zelí:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Sedmihradské vrstvené zelí
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Stříbrňáky