Vložil: | Lemurka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 14 |
|
|
Použité suroviny receptu Segedínský guláš z římského hrnce:
dle chuti: pálivá mletá paprika
| dle chuti: kysané zelí
| 3 - 4 lžiček sladká mletá paprika
| dle chuti: kmín, cukr a sůl
| 400 g vepřové maso
| 3 ks brambory
| 1 kelímek zakysaná smetana
Postup přípravy receptu Segedínský guláš z římského hrnce:
Maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Na rozpálené pánvi je zprudka orestujeme bez oleje. Jen aby se maso zatáhlo. Pak je osolíme, přidáme papriku, trochu pepře, zamícháme a odstavíme z ohně. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno.
Zelí i s nálevem smícháme s pálivou paprikou (podle chuti), mletým kmínem, trochou cukru a nastrouhanými brambory. Směs zalijeme trochou vody a přeložíme do římského hrnce. Nahoru přidáme orestované maso a hrnec přikryjeme.
Hrnec vložíme do studené trouby a pečeme zhruba 40 minut. Teplota by měla postupně dosáhnout 200 °C.
Zhruba 10 minut před upečením hrnec odklopíme, přidáme smetanu, zamícháme a v troubě dusíme bez zakrytí hrnce.
Guláš podáváme s houskovým knedlíkem a ozdobený smetanou.
Fotky receptu Segedínský guláš z římského hrnce:
Fotky vložil: mispule,MichelePrg,piskotik,oko