Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.10. 2018
Dnes má svátek Lukáš
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Sekaný biftek na žampiónech

fotka Sekaný biftek na žampiónech
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++-_______
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Sekaný biftek na žampiónech:

500 g mletého masa (250 g hovězího a 250 g vepřového)  | 60 g másla  | 2 žemle  | 50 g ci­bule  | 250 g žampiónů  | 1 vejce  | dle chuti: sůl a pepř mletý  | dle chuti: drceny kmín  | dle potřeby: hladká mou­ka

Postup přípravy receptu Sekaný biftek na žampiónech:

Mleté maso koupíme v řeznic­tví nebo si obě masa umeleme doma na masovém strojku. Do umleté masy přidáme žemle na­močené ve vodě a před přidá­ním do mísy vymačkané. Vše osolíme (zhruba 2-3 špetky so­li), opepříme asi 1,5 špetky pep­ře, doplníme nadrobno nakráje­nou cibulí, vejcem a vše spolu řádně (nejlépe rukama) promí­cháme.

Z této směsi připravíme kulaté placičky (výšku volíme podle svých zvyklostí, ale neměla by přesahovat 1,5 centimetru), ob­vykle počítáme se 2 bifteky na osobu. Vložíme do máslem vy­mazaného kastrolu (zpravidla se jich tam vejde 8) a v troubě zvol­na upečeme (v průběhu pečení 1x obrátíme).

Žampióny očistíme, nakrájíme na plátky, vložíme na zbylé máslo, posypeme kmínem a bě­hem 10-15 minut podusíme na mírném ohni doměkka. Měkké vydusíme na tuk, zaprášíme tro­chou hladké mouky, osmahne­me, zalijeme mírně vodou s masoxem nebo vývarem, osolíme a povaříme. Povařenou šťávu se žampióny nalijeme k biftekům a ještě chvíli společně podusí­me.


Fotky receptu Sekaný biftek na žampiónech:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Sekaný biftek na žampiónech
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Bankovky