Použité suroviny receptu Sendviče s tuňákem a rukolou:
8 plátků celozrného chleba
| 1 konzerva tuňáka v olivovém oleji
| 4 lžíce lučiny nebo sýra cottage
| 1 mladá cibulka s natí
| 1 lžíce citronové šťávy
| sůl
| 2 hrsti rukoly
Postup přípravy receptu Sendviče s tuňákem a rukolou:
Salátové lístky dobře opláchneme pod studenou vodou a necháme okapat nebo je osušíme. Cibulku očistíme a usekáme najemno. Tuňáka slijeme a v misce rozmačkáme se sýrem a promícháme s pokrájenou cibulkou a citronovou šťávou. Podle chuti osolíme. Polovinu chlebů potřeme tuňákovou pomazánkou, poklademe lístky rukoly a přiklopíme zbylými chleby. Krajíce přepůlíme a podáváme nebo zabalíme do papíru a plastové krabičky.
Tip
Na pomazánku použijte větší kousky konzervovaného tuňáka nebo jakoukoliv uzenou rybu. Obdobně můžete připravit pomazánku z nasekané šunky a lučiny nebo pomazánkového másla.
Fotky receptu Sendviče s tuňákem a rukolou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!