1 láhev stolní červené víno
| 100 ml třtinový rum nebo vodka
| 5-20 ks hřebíček
| 1 lžíce kardamonová semínka
| 2-4 kousky celá skořice
| 1-2 kousky oloupaný zázvor
| 125-250 g cukr
| 1 ks vanilkový lusk
| 1 lžička vanilkový cukr
| proužky kůry z půlky citronu (pouze žlutá část)
Postup přípravy receptu Severské svařené víno:
Rozdrtíme část skořice a kardamonu, přidáme oloupanou citronovou kůru a vše zalijeme vodkou nebo třtinovým rumem. Přikryté necháme macerovat do druhého dne. Tekutinu poté scedíme. V hrnci na sucho opražíme zbytek skořice, kardamonu, vnitřek vanilkového lusku a cukr. Až začne cukr karamelizovat, nalijeme do hrnce víno, které přivedeme až k bodu varu. Po prvních varných bublinkách přilijeme dochucený alkohol a po chvilce stáhneme z ohně.
Náš tip: Při podávání můžete zapálit, vytvoříte tak hezký efekt.
Fotky receptu Severské svařené víno:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!