Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Sherry krém

fotka Sherry krém
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 24

Použité suroviny receptu Sherry krém:

5 plátků bílé želatiny  | 3 žloutky  | 100 g cukru  | 2 vanilkové cukry  | 1 lžička skořice  | 1/4 lžičky hřebíčku  | 1/4 lžičky kardamonu  | 150 ml suchého sherry  | 1 citrón  | 300 ml smetany ke šlehání  | 2 čerstvé fíky

Postup přípravy receptu Sherry krém:

Želatinu namočte do studené vody. Žloutky, cukr, vanilkový cukr, koření a sherry dejte do kovové misky a v horké vodní lázni ušlehejte do tuhé pěny. Misku vyjměte z lázně, z citrónu vymačkejte šťávu, želatinu rovněž vymačkejte a rozpusťte ji v malém hrnečku. Citrónovou šťávu a želatinu přidejte do vaječné hmoty. Krém dejte vychladit asi na 30 minut. Jakmile začne krém melírovat, ušlehejte dotuha smetanu a opatrně ji s pomocí velké metly vmíchejte do krému. Krém rozdělte do dezertních pohárů a dejte vychladit asi na 60 minut. Před podáváním omyjte fíky, nakrájejte je na plátky a krém jimi ozdobte.


Fotky receptu Sherry krém:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Sherry krém
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !