Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

2 recepty, které budete chtít vařit znovu a znovu

12. 08. 2017 | Škola vaření
-Komerční sdělení-

Uvařit večeři rychle, levně a chutně je složitou disciplínou. Pokud v ní dvakrát nevynikáte, nechte se inspirovat těmito dvěma recepty!


Brokolice s kukuřicí a bylinkami


Budete potřebovat:
Větší brokolici
Tři stroužky česneku
Čerstvé bylinky
Kukuřici v plechovce
Sýr podle chuti (mozarella, eidam, …)


brokolice
Brokolici lehce povařte v osolené vodě, ale nepřehánějte to – dvě minuty bohatě stačí. Brokolice si tak zachová křupavost a krásnou barvu. Na pánvi dozlatova osmahněte česnek (množství zvolte podle chuti, ale tři stroužky jsou tak akorát). Česnek smíchejte s brokolicí a kukuřicí, přidejte petrželku, pažitku, nebo jinou bylinku, kterou máte rádi. Posypte strouhaným sýrem – výborná je například mozarella – a podávejte s oblíbeným pečivem. Před podáváním můžete zapéct, záleží na vaší chuti!

Tip:
Chcete vychytat nejvýhodnější ceny potravin? Sledujte akční letáky Albert, Penny či Tesco letáky. Na akcniceny.cz najdete souhrn všech akcí, takže hned budete vědět, kam zajít na nákup. Kromě potravin tam najdete třeba i akční letáky Rossmann.


Kroupové rizoto, jak ho neznáte


Budete potřebovat:

400 g pšeničných krup
2 lžíce oleje
Lžičku másla
4 jarní cibulky
4 stroužky česneku
400 g čerstvé zeleniny (pórek, celer, kedlubna, karotka, …)
Sůl, pepř, mletý kmín, mletý zázvor, mletý rozmarýn

Kroupy vyperte a nechte okapat. V hrnci si rozehřejte lžíci oleje, přidejte kroupy a chvilku restujte. Poté kroupy zalijte větším množstvím vody, přidejte jednu očištěnou cibulku s natí, osolte a pod poklicí vařte do měkka.
Na zbylém oleji orestujte česnek a zbylou cibuli, následně přidejte nadrobno nakrájenou sezónní zeleninu. Chvilku restujte, přidejte koření podle chuti a následně zeleninu smíchejte se slitýi kroupami. Rizoto promíchejte se lžičkou másla a můžete podávat!


 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !