Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

5 receptů na letní osvěžující koktejly

30. 06. 2017 | Škola vaření
Inspirujte se recepty na lahodné nápoje, které rozjasní a osvěží vaše letní dny. Vybírejte, kombinujte a najděte svého favorita!

Smoothie


Smoothie je velmi populární drink plný vitamínů, který vám dodá potřebnou energii a dodá příjemné osvěžení. Pravidelná konzumace smoothie a ovocných šťáv také posiluje imunitní systém a detoxikuje váš organismus. Fantazii se meze nekladou, proto vybírejte pro mixování kvalitní ovoce a zeleninu podle vašich chutí. Do smoothie můžete přidat další zajímavé ingredience, které ozvláštní výslednou chuť a zvýší výživovou hodnotu. Nabídka je široká, lze použít například ječmen, psyllium, namočená chia semínka nebo čerstvé byliny. Hrajte si a zkoušejte!


Kávové smoothie s avokádem Smoothie

200 ml mléka
-polotučné, rýžové, nebo sójové – podle chuti😊
50 g avokáda
2 lžíce kakaa
1 lžíce medu
Špetka mořské soli

Kokosové smoothie s longanem

1 plechovka kokosového mléka
10 kuliček longanu
1 banán
med nebo sirup podle chuti

Ovoce a zeleninu omyjeme a rozmixujeme do hladka. Můžeme přidat čistou, filtrovanou vodu na zředění smoothie a led pro větší osvěžení.

Pokud máte příliš nabitý den povinnostmi, můžete se zastavit pro kvalitně připravený nápoj ve vaší blízké kavárně nebo bistru. Například síť kaváren Crosscafe nabízí smoothie ve třech variantách. Vybírat můžete ze smoothie jahoda s banánem; polníček, hroznové víno s banánem; mango s banánem.

Letní osvěžující limonády


Nedaří se vám dodržovat pitný režim ani v parných letních dnech? Zpestřete si pití obyčejné vody přísadami, které učiní váš nápoj chutnější a zábavnější. Limonády jsou vhodné při letním grilování s přáteli, ale ocení je určitě i vaše děti. Nechte se inspirovat a najděte si svůj oblíbený recept!
Crosscafe

Okurková domácí limonáda

1 litr sodovky
1 salátová okurka
citron
třtinový cukr
máta

Okurku oloupejte, nakrájejte na větší kusy a rozmixujte. Do jedné čtvrtiny naplňte sklenici okurkovým pyré, přijdete citronovou šťávu, třtinový cukr a 3 lístky máty, které před tím promněte v ruce, aby pustily aroma. Zalijte ledově vychlazenou sodovkou nebo ještě přidejte led.

Inspirovat se a vyzkoušet různé chutě můžete také v kavárnách Crosscafe, které nabízí nevšední kombinace chutí limonády – Jahoda s bazalkou. Nebo můžete vsadit na osvědčenou klasiku v podobě nealkoholického Mojita a oblíbeného Ice Tea – ledového čaje.

Zábavné mléčné koktejly a Ice coffee


Zapomenout nemůžeme ani mléčné koktejly! Vybírejte z různých lákavých ingrediencí – čerstvého ovoce, sirupů, různých druhů espressa, mléka nebo zmrzliny. Vyzkoušejte jednoduché chutné recepty, které zvládne každý.

Jahodové překvapeníIceCoffee

200 g jahod
500 ml mléka
100 ml smetany
1 lžíce vanilkového cukru
kostky ledu

Ananasový shake

1 ananas
500 ml polotučného mléka
šťáva z citrónu
kapka javorového sirupu
kostky ledu

Ovoce rozmixujeme s trochou mléka. Poté přidáme další ingredience, dolejeme zbytkem mléka a promixujeme. Nápoj nalijeme do vysokých sklenic a ozdobíme snítkou máty.

Ledovou kávu si mnozí z nás připravují doma běžně přidáním oblíbené zmrzliny do šálku vychladlé kávy, ale ledová káva má mnoho podob a může se připravit na spoustu způsobů. Do nápoje se však vždy promítne výtečná chuť kvalitního espressa. Ochutnat můžete ledové verze dalších oblíbených káv, jako je například ledové frapé či mocha. Jestli je chuť tohoto nápoje váš favorit můžete ověřit v kavárnách Crosscafe, kde je prvotřídní kvalita kávy zaručena.  

Zdroj, foto: Crosscafe

Další fotografie ke článku 5 receptů na letní osvěžující koktejly:

5 receptů na letní osvěžující koktejly
5 receptů na letní osvěžující koktejly
5 receptů na letní osvěžující koktejly
5 receptů na letní osvěžující koktejly
5 receptů na letní osvěžující koktejly
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !