Hrajte s námi SUDOKU online ! | Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 | 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout | Pampeliškový med - nejoblíbenější recepty |
8. 04. 2012 Škola vaření
Jestliže nevíte, co dobrého a voňavého upéct tentokrát, tak české domácí moučníky jsou chuťově, barevně, aromaticky a tvarově nepřekonatelné. Můžete si udělat například buchtu, řez, roládu, závin, …více»
|
6. 04. 2012 Škola vaření
Bábovka je druh sladkého pečiva a patří mezi nejžádanější, protože každého z nás někdy chytne mlsná a koukáme, kde je co dobrého. Bábovka je jedna z nejrychlejších a nejchutnějších a proto když …více»
|
17. 03. 2012 Škola vaření
Pečivo, a zejména chléb, je důležitou potravinou pro mnoho lidí na celém světě. Obsahuje snadno využitelné sacharidy, a tudíž je významným zdrojem energie. V pečivu se tak …více»
|
13. 03. 2012 Škola vaření
Destilát je možné vyrobit z jakékoli suroviny, která obsahuje jednoduchý zkvasitelný cukr nebo škrob. Pro výrobu vodky může být použit destilát z melasy. Taková vodka má pak příjemně zaoblené, lahodné …více»
|
28. 02. 2012 Škola vaření
Ovocným vínem rozumíme nápoj vyrobený alkoholovým kvašením šťávy z ovoce, kterou je možné před kvašením upravit přídavkem vody a cukru. Pro výrobu ovocných vín můžeme použít téměř všechny druhy ovoce. …více»
|
24. 02. 2012 Škola vaření
Vyzkoušejte pohanku, méně známou surovinu využívanou nejen v české kuchyni! Pohanka se řadí mezi obiloviny. Z hlediska lidské výživy má pohanka velmi příznivé složení, proto je vyhledávána především …více»
|
24. 02. 2012 Škola vaření
Ovoce a plody v alkoholu jsou jednoduchým nápojem pro každou příležitost. Oblíbený nápoj si můžeme připravit doma sami z ingrediencí, které máme zrovna po ruce. Pro přípravu se výborně hodí sezónní …více»
|
21. 02. 2012 Škola vaření
Kousek ryby zabalený v rýži a ovázaný řasou – prostě takové malé trojbarevné kolečko. Také si takto představujete sushi? Tak to vás možná překvapí, že sushi můžeme rozdělit na sedm základních druhů. …více»
|
16. 02. 2012 Škola vaření
Když se řekne sushi, každý si nejspíš vybaví Japonsko. Ale tento unikátní pokrm má ve skutečnosti své kořeny v Číně. Dřív ovšem slovo sushi neoznačovalo ten samý pojem jako dnes. A příchod sushi do …více»
|
11. 02. 2012 Škola vaření
V těchto mrazivých dnech nás nic nemůže zahřát více než voňavý punč. Když se řekne slovo punč, tak si většina z nás představí teplý míchaný nápoj. Máme punče teplé, ale i studené. Je známo velké …více»
|