Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Babí léto provoněné kořením

3. 10. 2011 | Škola vaření
Podzim nám v těchto dnech ukazuje svou vlídnější tvář a vynahrazuje tak studené a sychravé léto. Pojďte si letošní babí léto ovoněné sluncem užít grilováním. Máme pro vás několik tipů, jak si nezkazit odpoledne špatně upraveným masem.

Myjete správně maso?

Každé maso, které koupíme v obchodě, je nutné nejprve omýt. Maso myjeme vždy v teplé vodě, jelikož studená voda ho zbavuje důležitých živin. 

Jak na ztvrdlé maso?

Když přelijeme ztvrdlé maso trochou koňaku, opět změkne. 

grilováníCo s připáleným masem?  

Z připáleného masa okrájíme tmavé části, vložíme ho do čisté nádoby a přidáme špetku jedlé sody. Poté můžeme maso dopéct. Takto upravené maso by již nemělo být cítit připálením.

Jak správně grilovat?

Nepodpalujte benzinem nebo lihem!
Grilovat začněte až podpalovač vyhoří a uhasnou plameny.

o Přímé grilování
– griluje se vždy jedna strana a je nutné pokrm otáčet a je vhodný pro pokrmy vyžadující vysokou teplotu a krátkou dobu grilování např. steak, hamburgery, zelenina nebo ovoce.

o
Nepřímé grilování
tj. grilování s víkem – funguje to, jako v troubě, surovina se peče ze všech stran a není nutné jí otáčet. Vhodné je nahrnout uhlí na jednu stranu a grilovat na druhé. Díky tomu tuk nekape na žhavé uhlíky. Tento způsob je vhodný pro velké kusy masa, celé drůbeže, koláče, pizzu.o

Podzim a zima ale za krátko přinese i chladné dny. A jak víme, tak koření nejen krásně voní a chutná, ale některé léčí a funguje jako prevence proti různým onemocněním. Kupříkladu takový anýzový nebo zázvorový čaj s medem pomáhá proti kašli a nachlazení. Z čerstvé či sušené bazalky si můžete udělat bazalkovou koupel. Po ruce mějte připravenou majoránku, která je vhodná pro inhalace nosních dutin.
V zimním období byste neměli zapomenout ani na česnek, který funguje jako přírodní antibiotikum a jako prevence je k nezaplacení.


Zdroj: SvětovéKoření.cz

ZUZI
ChytráŽena.cz
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
já na tvrdé maso dávám špetku prášku do pečiva,koňak se u nás nenachází.Funguje to.
Obrázek uživatelky
profil
Vvpadá lákavě hned bych si dalaSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles