Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak si vychutnat kávu v letním období

9. 08. 2015 | Škola vaření
V létě dokáže osvěžit nejen zmrzlina či limonáda, ale i vhodně upravená káva.

Espresso

Espresso, nápoj o objemu 25 – 30 ml, je celosvětový fenomén pocházející z Itálie, který přináší intenzivní zážitek. Jednoduchou letní variantou pro velmi horké dny je ledové espresso, kdy se do připraveného espressa vloží kostka ledu. Espresso je nejvhodnější příprava kávy pro zachování všech zdraví prospěšných látek, jako jsou například antioxidanty, látky působící proti volným radikálům. Italové vymysleli espresso také proto, aby vysokým tlakem vody koncentrovali všechny povzbuzující látky z kávy do malého objemu teplého nápoje, který je povzbudí a pozitivně ovlivní jejich intelektuální i fyzickou výkonnost. Díky krátké době přípravy se do něj navíc neuvolňují třísloviny a další látky zatěžující náš organismus.

Frappé

Velmi oblíbenou letní variantu představuje řecký způsob přípravy ledové kávy, tzv. frappé. Tato ledová káva s pěnou se připravuje z rozpustné kávy, vody, cukru, mléka, ledu a pije se brčkem. Není divu, že v tomto letním období je osvěžující frappé velmi žádaným nápojem.

příprava řecké kávy FrappéRecept na řeckou přípravu ledové kávy: Frappé

Ingredience:
3g rozpustné kávy
100 ml vody
1 – 2 sáčky cukru
100 ml mléka
cca 12 kostek ledu,
frappovač, shaker nebo tyčový mixér
nádoba o objemu 0,5 litru
brčko

Postup:
Do nádoby se nalije 100 ml studené vody a nasype se do ní rozpustná káva a cukr. Směs se napění ve frappovači nebo pomocí shakeru či tyčového mixéru.  Poté se přidá led a vše se dolije 100 ml mléka. Podává se s brčkem.

 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !