Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jediný nůž, který umí šetřit vitamíny

5. 01. 2011 | Škola vaření

Při krájení ovoce a zeleniny běžným kovovým nožem dochází ke zničení velkého množství drahocenných vitamínů. Tomu všemu se dá snadno zabránit. Stačí používat keramický nůž a budete jíst zdravěji.

Maminky dobře vědí, co je pro jejich děti nejlepší. Proto svým ratolestem kvůli zachování vitamínů nepřipravují ovoce a zeleninu na kovových struhadlech. Používají struhadla ze skla, keramiky, nebo umělé hmoty.

Jakmile však děti odrostou, přecházíme ke kovovým nástrojům. I tady bychom neměli zapomínat vyměnit kovový nůž za keramický. Kovový nůž dokáže zničit cenné vitamíny a enzymy během několika minut. 

S keramickým nožem se velmi dobře manipuluje. Při krájení si zachovává veškeré vitamíny a enzymy. Vaši přízeň si získá i tím, že je lehoučký, má dokonalé ostří a potraviny se při krájení nelepí. Má skvěle tvarovanou rukojeť, která přispívá k bezpečnému používání.

Nůž vydrží dlouho ostrý. Je vyroben z novodobého keramického materiálu. Tím se stává silným a odolným. Usnadníte si tak vaření a vaše dobroty budou zdravější. Určitě vás bude zajímat, jak se takový nůž brousí. K tomu vám postačí diamantový brousek, kterým si nůž nabrousíte pohodlně sami, když bude třeba.

 

Co mu může uškodit

Keramický nůž není vhodný na řezání kostí, vykosťování  a  krájení mražených výrobků. Pokud se tak stane a nůž vám spadne špičkou na zem, může se poškodit.

Kde ho uložit

Můžete jej ponechat v krabičce, ve které jste jej zakoupili nebo stojánku na nože. Všude tam, kde nepřijde do styku s předměty, které by ho mohly poškodit.

Výborný pomocník do kuchyně a skvělý dárek.

 

Marta - čtenářka

ChytráŽena.cz

 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
jednou jsem ho dostala za body a byla strašně spokojená, krájel jak ďas. Ale pozor na špičku.
No, dávala jsem tedy více pozor, jsem divoch, takže vydržela dlouho.Pak se ulomila špička a pak podruhé, takže mám špičku znovu...Krájí pořád dobře, hlavně zeleninu a maso, ale pozor na kosti.
I syn, který byl proti, si ho koupil. Ale myslím, že je to módní výkřik, chvíli bude krájet a pak vyhodit.
Brousit prý jde, ale nemíním jezdit půl republiky a ulomeným nožem, jen mne těší, že jsem nevyhodila 300 a mám ho zadara. Jinak ale ho mám rok... a dobrý.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Takže do doby ,než byl vynalezen keramický nůž ,tak jsme přišli o vitamíny????SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Mě se teda s keramickým nožem lépe krájí maso než ovoce či zelenina.
Obrázek uživatelky
profil
keramický nůž dobře krájí zeleninu. Ale kvalitní nerez nůž udělá službu stejně a má delší životnost.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles