Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Konec prázdninové nudy! Dětská grilovací party i pro ty, co nemají zahradu

13. 08. 2017 | Škola vaření
Léto je stále ještě v plném proudu, vy jste ale stále v pracovním zápřahu a děti se ve městě nudí? Nemáte čas vyjet s nimi na venkov, zároveň vám ale vadí, že tráví léto hlavně doma u počítače nebo televize. A co takhle děti překvapit a uspořádat jim speciální party s grilováním? Že nemáte zahradu? To ničemu nevadí!

Novým trendem je grilování v městských parcích a lesích. Míst, která města vyhrazují ke grilování, přibývá, a s tím i možnosti jejich obyvatel. Některá z těchto takzvaných grilovacích míst jsou přímo opatřena grily, jiná vyžadují, aby si návštěvník přinesl vlastní náčiní. To by ale neměl být problém, levnější přenosný gril pořídíte za pár set korun, navštívit můžete také půjčovnu. Grilování v parku si užijete vy i děti, pobyt na čerstvém vzduchu všem jen prospěje. A podle času i energie můžete zkusit pro děti připravit i malou BBQ party s občerstvením a zábavou. Určitě na ni jen tak nezapomenou!

Ať už grilovačku pořádáte jen pro své ratolesti, nebo jim pozvete také kamarády, důkladná příprava se vždy vyplatí. Jakmile si nakoupíte potřebné suroviny, vrhněte se na chystání dětského menu. To by mělo ideálně splňovat několik požadavků: hravost, nápaditost, barevnost a skvělou chuť.

grilujeme ve městěNápady pro mlsné jazýčky


Dětská pusa je malá a malé věci jsou roztomilé. Skvělým nápadem pro přípravu občerstvení jsou tak různé miniatury běžných dospěláckých jídel. Co byste řekli rozkošným domácím mini burgerům (ať už v masové či vegetariánské verzi)? Burger nemusí automaticky znamenat nezdravé jídlo a děti je milují. Alternativní variantou hlavního chodu mohou být i krásně barevné minišpízy s kuřecím masem/sýrem, červenou a žlutou paprikou na přepůlených špejlích. Když už jsme u špízů, napadlo vás někdy udělat je také nasladko? Vyzkoušejte například špízy s grilovaným ananasem a melounem, děti se po nich mohou utlouct! Grilované ovoce můžete „vytunit“ také oblíbenými bonbony marshmallow. Důležité je také servírování. Veselé barevné či obrázkové nádobí je pro děti lákadlem a jídlo jim o to více zachutná.

Nezapomínejte ani na pitný režim. Pokud se chcete vyhnout kupovaným limonádám plným cukru, připravte si raději limonádu vlastní. Využít můžete třeba zbylou část melounu na skvělou melounovou limču, pokud se ale bojíte, že budete mít melounu dost, můžete zvolit jakýkoliv jiný druh. Děti milují stejně tak malinové, jahodové, borůvkové nebo vanilkové s medem. K barevným limonádám samozřejmě nezbytně patří barevná brčka, s těmi se to hned lépe pije.

Nápady pro neposedy


Těžko se dá předpokládat, že dětem bude stačit ke spokojenosti jen jídlo a pití. Chtějí se totiž co? Hlavně bavit! Proto doporučujeme připravit si také program a opět zde platí, že děti ze všeho nejvíce ocení nápaditost. Naštěstí jste venku v parku, možností je tedy nepřeberně. Zabalit si můžete třeba míč, létající talíř, petanque, badmintonové pálky, kroket a tak dále. Vše záleží jen na tom, co najdete doma. Vyhlásit můžete i motorické soutěže typu skákání v pytli nebo běh s vajíčkem na lžíci. Menší děti ocení i jednoduchý bublifuk, větší si zase pohrají s vodními pistolkami. A pokud ani nic z výše uvedeného doma nemáte nebo nemůžete vytvořit svépomocí, vždy si můžete zahrát zlatou klasiku „na schovku“, „na babu“, „cukr, káva,...“ a další hry, které všichni známe z dětství, ale generace našich dětí o nich možná ještě nikdy neslyšela.

Grilovací místa jsou skvělou iniciativou měst, která inspirují své obyvatele, aby trávili více času v přírodě. Zjistěte, jaké jsou možnosti ve vašem okolí a vyražte do parku či do lesa na rodinný piknik!


 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !