Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Konzervujeme houby

15. 06. 2008 | Škola vaření
Aby bylo možné pochutnat si na houbách i v době, kdy nám je příroda téměř bezezbytku odpírá, muselo se nějak řešit jejich uchování.

Většinu způsobů za nás naštěstí vymysleli již naši předkové. Nejstarší způsob, jak houby uchovat je sušení, nejuniverzálnějším současným způsobem konzervace je mražení.

Houby po očištění, nakrájení a promytí vložíme na malé množství rozpáleného tuku do kustrolu, zamícháme a mírně osolíme. Dusíme je ve vlastní šťávě asi 15 minut. Pak kastrol odstavíme a houby necháme vychladnout. Hmotu poté porcujeme do mikrotenových sáčků, které zavaříme nebo alespoň dobře zavážeme a dáme prudce zmrazit do mrazáku - vydrží až do příštího roku.

konzervujeme houbyHouby zásadně nesmíme rozmrazit a opět zmrazit. Ani před kuhyňskou úpravou je nerozmrazujeme, ale naopak vkládáme zmrzlé přímo do hrnce.

Vhodná je i konzervace hub ve vlastní šťávě. V rozpáleném kastrolu nakrájené a očištěné houby prudce opečeme. Pustí vlastní šťávu. Za míchání směs dusíme asi 20 minut. Po prochladnutí ji dáme do sklenic a zaléváme vydušenou houbovou šťávou. Pod víčkem necháme dvoucentimetrový prostor a sklenice uzavřeme.

Sterilujeme 50 minut při 95 °C a po dvou dnech sterilaci opakujeme.


Torta – čtenářka
ChytráŽena.cz

 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
je snad jen málo lidí, kteří houby v jídle nerado vidí

informace je fajn.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles