Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna? Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Nejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDYNejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDY
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Vánoční strom
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 13.12. 2018
Dnes má svátek Lucie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Letní snídaňové kaše, které si zamiluje celá vaše rodina

17. 08. 2018 | Škola vaření
-Komerční sdělení-

Letní měsíce nabité nejrůznějšími aktivitami, a především krásným počasím, si žádají vydatnou a dlouhou snídani na balkóně či na terase. Teplé kaše rovnou z plotny ale v tomhle horku nikoho neoslní. Vyzkoušejte jejich studenou variantu bohatou na čerstvé ovoce a na vlákninu.

Ovesná fermentovaná kaše s melounovým rozvarem


Studené kaše, nebo přesněji fermentované vločky, vám ráno ušetří spoustu práce, místo které si budete moct vychutnat delší vstávání. Co budete na jednu porci potřebovat?
    • Půl hrnku ovesných vloček
    • 3/4 hrnku vody nebo mléka
    • Hrst oříšků dle chuti
    • Hrst rozinek
    • Hrst chia semínek
    • 1 lžíci medu nebo javorového sirupu
    • Kus žlutého nebo oranžového melounu, pokrájeného na kostky

ovesná kašeVločky nasypte do větší snídaňové misky, přimíchejte rozinky a chia semínka a vše zalijte vodou nebo mlékem tak, aby byla směs ponořená. Přidejte med nebo javorový sirup a opět rovnoměrně promíchejte. Nechte přes noc přikryté v lednici.

Ráno vločky akorát vyndejte z lednice, do kastrůlku vhoďte pokrájený meloun a na mírném plameni pár minut povařte, až meloun pustí trochu šťávy. Pokud by se připaloval, vlijte na dno trochu vody. Poté odstavte z plotny a nechte chvilku vychladnout. Rozvarem přelijte připravenou kaši, posypte oříšky dle chuti a podávejte.


Pohanková fermentovaná kaše s kakaem, hroznovým vínem a sušenými brusinkami


Pokud trpíte intolerancí lepku nebo se mu zkrátka chcete vyhnout, sáhněte raději po pohankových vločkách. Jsou chutnou variantou, která navíc vytvoří krémovější konzistenci. Na pohankovou kaši si připravte:
    • Půl hrnku pohankových vloček
    • 3/4 hrnku vody nebo mléka
    • Hrst oříšků dle chuti
    • Hrst sušených brusinek
    • Hrst sušené kustovnice čínské
    • 1 lžíci kakaa
    • 1 lžíci medu nebo javorového sirupu
    • Lžíci nastrouhaných čokoládových hoblin
    • Trs hroznového vína bez pecek

Vločky promíchejte s brusinkami, kustovnicí a kakaem a zalijte vodou nebo mlékem opět tak, aby byla směs zcela ponořená. Přidejte sladidlo a dobře promíchejte. Vložte na noc do lednice.

Ráno kaši vyndejte z lednice, poklaďte pokrájeným hroznovým vínem, posypte nasekanými ořechy a čokoládovými hoblinami a vychutnávejte!

Tip: Aby vás nikdy nezaskočil nedostatek ovoce, které je v létě nejlepším zdrojem vitamínu i tekutin a zásadní součástí snídaňových kaší, ať už teplých nebo studených, využijte nabídky letáku Kaufland a zásobte se letním exotickým ovocem od melounů, přes broskve až po hroznové víno.


 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !