Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Letní vaření plné pohody a slunce & Vaříme s Vendy a Jirkou

2. 05. 2018 | Škola vaření
-Komerční sdělení-

Krásné vůně, teplo, pohoda, lenošní či sport a pobyt u vody jsou znakem letních dní. Kdo by chtěl trávit většinu času v kuchyni? Proto Mlékárna Valašské Meziříčí společně s Vendulou Špetlíkovou alias Vendy, známou blogerkou, autorkou kuchařek a televizních pořadů a Jirkou Sýkorou, desetibojařem, mistrem světa v juniorech a mistrem Evropy v kategorii do 23 let, natočila další recepty pro mlsné jazýčky.

Tentokrát se Vendy a Jirka rozhodli připravit rychlé svěží recepty pro nejrůznější pohoštění rodiny či návštěv v podobě vaječné tlačenky za použití Kysané smetany z Valašska, buchet na víkend či svačinky - perníku s Kefírovým mlékem nízkotučným z Mlékárny Valašské Meziříčí. Nakonec pak pro děti, ale i dospělé pizzu z Kysané smetany z Valašska. Všechny recepty se Jirkovi a Vendy podařily na výbornou. Mlékárna Valašské Meziříčí přeje všem inspiraci pro rychlé a chutné letní vaření a pečení.

„Po úspěšném natáčení předchozích receptů ve spolupráci s Vendy a Jirkou, jsme se rozhodli připravit a natočit recepty další," říká ing. Radka Benešová, marketing manager Mlékárny Valašské Meziříčí. „Tentokrát jsme se rozhodli připravit perník vhodný k pohoštění návštěv, pizzu nejen pro děti a vaječnou tlačenku na různé oslavy. Opět jsme využili samozřejmě i produkty naší mlékárny," dodává Radka Benešová.



Vendula Špetlíková je autorkou dvou knih o vaření. V televizním pořadu předávala divákům pohled do své kuchyně a hlavně inspirovala k výzvě Předej to dál! Je zastáncem tradiční české kuchyně a receptů po našich maminkách, babičkách a receptů ze starých kuchařských knih, které střeží jako rodinný poklad. Cílem pořadu bylo, aby se tyto recepty dále předávaly dětem, vnoučatům a rodinným přátelům. Její druhá kniha – Vaříme s Vendy! Recepty na spokojený život vznikla právě na základě tohoto televizního pořadu. Vendy dává svým receptů něco nového, lehkého a svěžího. Přesto zachovává tradiční. 


VAJEČNÁ TLAČENKAValečná tlačenka

Ingredience
250 ml nálevu z kyselých okurek
6 lžic majonézy
6 lžic Kysané smetany z Mlékárny Valašské Meziříčí
5 vajec natvrdo uvařených
100 g šunky
100 g hrášku
100 g kukuřice
100 g baby karotky
1 červená paprika
2 kyselé okurky
1 sáček želatiny na vaječnou tlačenku (20 g)
Petrželka, sůl, pepř

Postup
Nejprve si připravíme formu srnčí hřbet, kterou vyložíme potravinářskou fólií. Červenou papriku, šunku a okurky nakrájíme na kostičky. Do hrnce si nalijeme nálev z okurek, krátce zahřejeme (nevaříme), přidáme želatinu, promícháme, aby se nám hezky rozpustila, stáhneme z plotýnky a necháme pár minut vychladit, tak abychom nenalévali do směsi vařící. V misce si promícháme zakysanou smetanu, majolku a dochutíme solí a pepřem. Do misky se smetanovou směsí přidáme hrášek, kukuřici, mrkev, okurky, šunku, petrželku, a nakonec vmícháme připravenou želatinu. Do formy nalijeme část směsi, do středu položíme celá vařená vejce a opatrně dolijeme zbylou směsí až po okraj formy. Vaječnou tlačenku podáváme s čerstvým pečivem, nebo toustíkem. Uvedená směs na vaječnou tlačenku mě vyšla na jeden srnčí hřbet a dvě muffinové formičky.
Příprava: 10 minut

Pizza

Dokončení: 2 hodiny v lednici nechat ztuhnout.


PIZZA ZE ZAKYSANÉ SMETANY

Těsto
1 Kysaná smetana z Mlékárny Valašské Meziříčí
350 g polohrubé mouky
1 celé vejce
1 polévková lžíce oleje
1 čajová lžička prášku do pečiva
Sůl

Postup
Těsto zpracovat, vyválet a položit na plech (používám pečící papír, abych nemusela vymazávat). Poté potřeme protlakem (kečupem) smíchaným s olejem, bylinkami, co máte rádi, já dala bazalku a oregáno. Navrch dáme všechno, co máte rádi, nebo co dům dal. Já dala sýr, šunku, salám, papriku a posypala kořením na pizzu, nebo bylinkami (oregano, bazalka). Pak již jen péci v předehřáté troubě na 180°C cca 30 minut.
Příprava: 10 minut
Dokončení: 30 minut, pečení


VLÁČNÝ PERNÍK S POVIDLYVláčný perník s povidly

Ingredience
400 g hladké mouky  
3 vejce  
2 lžíce kakaa  
300 g cukru
500 ml podmáslí (kefíru)
100 ml oleje  
1 lžička jedlé sody  
1 balíček kypřícího prášku do perníku  
1 balíček vanilkového cukru  
1 lžička skořice  
2 lžíce medu  
3 lžíce povidel (do těsta)
Povidla nebo marmeláda na promazání perníku

Postup
Všechny ingredience (včetně povidel a medu) umícháme a vylijeme na vysypaný a vymazaný plech. Pečeme asi 25 minut při 180°C (zkuste do perníku píchnout špejlí, jestli už je upečený). Poté můžeme perník podélně proříznout a natřít marmeládou nebo povidly.

Příprava: 5 minut
Dokončení: 25 minut pečení



Další fotografie ke článku Letní vaření plné pohody a slunce & Vaříme s Vendy a Jirkou:

Letní vaření plné pohody a slunce & Vaříme s Vendy a Jirkou
Letní vaření plné pohody a slunce & Vaříme s Vendy a Jirkou
Letní vaření plné pohody a slunce & Vaříme s Vendy a Jirkou
Letní vaření plné pohody a slunce & Vaříme s Vendy a Jirkou
Letní vaření plné pohody a slunce & Vaříme s Vendy a Jirkou
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
2xSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
1xSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
PrvníSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Tak ať nám to padáSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
také zdravím
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles