Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Městské grilování na vzestupu: propojení města a přírody

5. 07. 2017 | Škola vaření
Po celém světě se prosazuje trend návratu přírody a přírodních prvků do měst. Při jejich projektování je kladen důraz na budování zelených ploch, které umožňují lidem uniknout shonu a hluku a odpočívat bez nutnosti cestovat za hranice města.  Možná i proto roste obliba grilování v „městské“ přírodě – tedy zejména v  parcích a lesoparcích.

Grilování ve městech je již delší dobu populární v zemi jako Austrálie nebo třeba u našich sousedů v Německu, konečně však tento slibný trend přichází i k nám. I u nás si lidé začínají  uvědomovat, že není nutné vlastnit chatu či chalupu, aby si mohli s přáteli užívat si pohodu při grilování. Poslední dobou začaly v Česku vznikat „griloviště“ v městských parcích, kde je povoleno rozdělávat oheň nebo používat donesené či pevně umístněné grily. Jde o perfektní nejen pro rodinné pikniky, ale i pro skupinky přátel, které se chtějí spolu pobavit, najíst se a napít.

Pokud se chystáte grilovat ve městě, je dobré si předem zjistit vybavenost daného místa a informovat se, jaké nástroje či propriety jsou k dispozici. Mezi nejdůležitější patří samozřejmě uhlí a podpalovač, případně pohrabáč a nástroje na obracení pochutin na grilu.

Nejlepší je udělat podstatnou část přípravy již doma – zejména naložení masa a zeleniny do koření, bylinek či marinád.

Městské prostředí a životní styl jejich obyvatel se rychle mění. Najděte si vice času na pobyt v přírodě a zpříjemněte si svůj život!



 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Košík