Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nebeská mana z grilu

21. 07. 2008 | Škola vaření
Grilovat se dá nejen maso, ale také zelenina, ovoce, houby, sýr a další dobroty. Nic však naplat, maso je maso. Které je ke grilování nejvhodnější? A jak ho upravit tak, aby bylo křehoučké a chuťově výrazné? My to víme a vy budete za chvíli také.

Mariňácká marináda

Při výběru té správné flákoty si dejte pozor, aby bylo maso čerstvé. Před samotnou úpravou ho uchovávejte v lednici, nechcete přece po kulinářských hodech skončit s bolestmi břicha. Maso před grilováním většinou marinujeme. Dosáhneme tím toho, že je křehčí, rychleji se připravuje a navíc výborně chutná.

grilováníZdravou a jednoduchou marinádu připravíme z olivového oleje, čerstvých bylinek a trochy citronové šťávy. Maso pak necháme naložené v chladničce klidně i několik dní. Zbylou marinádu využijeme při samotném grilování, potíráme jí maso, které se pak tak rychle nevysouší.

Důležitou zásadou je nepřidávat sůl, maso by pak pustilo šťávu a bylo suché. Solíme tedy až na talíři. Vynikající marinádu připravíte z prolisovaného česneku, kečupu a hořčice. Tyto suroviny ochutíme pepřem, bazalkou, kmínem a závěrečnou ingrediencí je pár lžic černého piva.

Masožravky a masožravci

Shrňme si to – grilovat můžeme maso drůbeží, vepřové, hovězí, rybí, jehněčí i skopové či jakékoliv mleté. Oblíbené jsou také všemožné klobásy, párky a špekáčky. I když skeptici možná namítnou, že v těch příliš opravdového masa nenajdeme.

Drůbeží maso není příliš tučné ani bohaté na cholesterol. Navíc obsahuje spoustu zdravých bílkovin a také vitamíny. U tohoto druhu masa se vyvarujte příliš dlouhého marinování, maso by mohlo pustit svou vlastní šťávu a pak být tuhé. Kuřecí maso je vhodné i pro menší děti, grilujte je s kůží, kterou pak předtím, než je dětem naservírujete, odstraníte.

Pokud plánujete velkou grilovací party a chcete připravit spoustu masa, ale neunavit hosty dlouhým čekáním na jídlo, máme pro vás trik. Maso si čtvrthodinku předpečte v troubě, na grilu pak bude rychleji hotové.



 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !