Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty Čas malinČas malin Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 18.08. 2018
Dnes má svátek Helena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Pivo k jídlu a jídlo k pivu: Co se k čemu hodí?

21. 04. 2018 | Škola vaření
Pivo k jídlu a jídlo k pivu: Co se k čemu hodí? Jaký druh piva nejvíce pohladí vaše chuťové buňky, pokud si dáváte například guláš, rybu nebo palačinky s čokoládou? Každé se hodí k něčemu jinému, s naším doporučením na snoubení piva s jídlem zaručeně nesáhnete vedle.

Skvělé jídlo je na stole, hladovým strávníkům se užsbíhají sliny – to je ten správný čas otevřít si lahev dobrého piva. Ale kterou a k čemu?

„Výběr je pro milovníky chmelového moku stále větší a správnězvolené pivo může jen podpořit chuť toho kterého pokrmu,“ říká sládek a doplňuje: „Typický český guláš si například žádá světlé pivo s výrazným řízem. Lahodná žebírka nebo poctivý kus hovězího zase skvěle podpoří nefiltrované pivo velmi silné hořkosti a se svěžím citrusovým aroma.“ Klasická svíčková se šesti podle něj ještě lépe vynikne, když k ní popíjíte polotmavé pivo sametové chuti. Pořádná pečínka pak bude mnohem kvalitnějším chuťovým zážitkem v kombinaci s hořkým a zároveň řízným světlým pivem.

jaké pivo k jídluVýrazné pivo si dejte k rybám a lehkým jídlům


K lehkým pokrmům se hodí výraznější chutě, například těstoviny s rajčatovou omáčkou či pizzu je záhodno zapíjet polotmavým nefiltrovaným pivem s příjemným chmelovým aroma. Například k dietnější rybě ideálně sedí osvěžující pšeničný ležák s aromatickými tóny ovoce a jemnou hořkostí. Naopak vánoční kapřík a další tučné ryby si zaslouží něco skutečně výjimečného.

Poznejte nepoznané: Dezerty a pivo


Dávat si k sladkostem pivo? Není to zvláštní? Vyzkoušejte a zažijete něco výjimečného. I takové české klasiky, kterými jsou jablečný štrúdl nebo povidlové buchty, se změní v neobvyklou delikatesu, pokud k nim budete pít ochucené pivo s vyrovnaným mixem hořkosti s osvěžující mi tóny exotického ovoce, které parádně podpoří sladkou chuť. Palačinky s čokoládou si naopak užijete s hutnější chutí sladších tónů karamelu tmavého piva, kombinovanou s příjemnou hořkostí.


Zdroj, foto: Litovel
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !