Vánoční cukroví - nejoblíbenější recepty Vánoční cukroví - nejoblíbenější recepty Nejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDYNejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDY Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 17.12. 2017
Dnes má svátek Daniel
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Senzorické projevy čerstvosti a stupně kažení ryb

15. 12. 2010 | Škola vaření

Stupeň čerstvosti: Čerstvý

Kůže: Svěží, lesklá, napjatá, typické zbarvení nebo kresba (rozdílná podle druhu věku, stanoviště)

Svaloviny: Pevná, elastická, otisk prstu mizí, lehce narůžovělá nažloutlá nebo bělavá

Oko: Lesklé, s nezkalenou rohovkou, zornice ostře ohraničení

Žábry: Třešňově červené, lístky napjaté a ostře konturované

Vnitřnosti: Pevné, typicky zbarvené (podle druhu), bez porušených závěsů

 

Stupeň čerstvosti: Začínající rozklad

Kůže: Matná, vybledlá, zřasená, zaschlá, s mizející kresbou tmavých pigmentů

Svaloviny: Měkce ochablá, po stisknutí zůstává dolík

Oko: Bez lesku, slabě zkalené až svraštěl

Žábry: Vybledlé, lístky zplihlé, s neostrými okraji

Vnitřnosti: Zřetelné, na okrajích změklé,  neostře ohraničené

 

Stupeň čerstvosti: Pokročilý rozklad

Kůže: Vybledlá, jen u hřbetní hrany tmavší, bez hlenového obalu, rozpadající se, silně páchnoucí

Svaloviny: Zcela změklá, rozbředlá

Oko: Vpadlé, svraštělé

Žábry: Nažloutlé, s nezřetelnými lístky, obnaženou chrupavčitou spodinu

Vnitřnosti: Těžko od sebe rozeznatelné, kašovité

 

Stupeň čerstvosti: Úplný rozklad

Kůže: Odbarvená, s vypadanými šupinami, rozklad zasáhl

Svaloviny: Kašovitá

Oko: Neznatelné nebo s uvolněnou čočkou

Žábry: Bělavé, s holými chrupavčitými, ostny

Vnitřnosti: Rozteklé v dutině tělní

 

Autor: Crest Communications ve spolupráci s odborníkem na kvalitu potravin  Doc. Ing. Lubošem Babičkou, CSc.

 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
vyborné info
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Potřebujete stylová a pohodlná křesla do pracovny? Vyberte si kvalitní kancelářské židle Hawaj.

NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY KONTAKT  ? Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles