Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Speciální octy na úžasné saláty

19. 07. 2011 | Škola vaření
Ocet sehrává v kuchyni důležitou úlohu, ale nesmíte podcenit jeho správný výběr. Mnohé hospodyně používají pro všechna dochucení jeden jediný typ octa – kvasný lihový. Na trhu však existují pro dochucování i vhodnější druhy - ovocné octy. Například vinný ocet je vhodný na přípravu majonéz, omáček či salátových dressingů, jablečný ocet je zase charakteristický silnou a výraznou chutí, vhodný tam, kde doplňujeme další ingredience. Ovocné octy mohou změnit váš jednoduchý zeleninový salát na gurmánskou lahůdku.

Pojďme se s jednotlivými druhy ovocných octů blíže seznámit. Jsou zdravé, chutné a ty vysoce kvalitní, se značkou Bzenecký ocet, do vaší kuchyně hezky zapadnou i díky pohlednému designu skleněných láhví.

Jablečný kvasný ocetJablečný kvasný ocet (5%)

Přispívá ke zlepšení metabolismu, k redukci hmotnosti a odstranění pocitu únavy. V jablečném octu se nachází jablečný pektin, který hraje významnou roli při snižování hladiny cholesterolu v krvi. Jablečný ocet je 100% ze zcela zralých jablek a vyrábí se biologickým kvasným procesem.

Přidává se do salátů a zeleninových pokrmů, ve kterých navozuje nenapodobitelnou chuť.


Bzenecké octy vinnéVinný kvasný ocet

Vinné octy se vyrábí z bílého nebo červeného vína. Jejich kvalita závisí na kvalitě vína, takže existuje tolik druhů octů, kolik je druhů vín. Jsou vyráběny přímým biologickým kvasným procesem, kdy veškerý alkohol z vína je přeměněn na kyselinu octovou. V takto vyrobeném octě jsou obsaženy všechny příznivě působící komponenty obsažené v původním víně před kvašením.

Vinné octy jsou ideální do salátů, omáček, dresinků a marinád. Ocet z bílého vína se znamenitě hodí ke středomořské kuchyni, ovoci či zelenině, ten z červeného vína je zase vhodný pro všestranné použití v kuchyni.
Vyrobeno biologickým kvasným procesem.

Bzenecký ocet BalsamicoOcet Balsamico – originál z Modeny


Balsamico ocet je kulinářská kořenicí přísada pocházející z Itálie. Jedná se o vinný ocet vyráběný ze zahušťovaného moštu vinných hroznů odrůdy Trebbiano. Svoji nasládlou kořenitou chuť získává až po několikaletém zrání v sudech.

Ten pravý Balsamico ocet pochází z Modeny, kde má svou dlouholetou tradici již od počátku 17. století. Jeho výroba se řídí speciálními italskými předpisy. S přihlédnutím k tradici a zvláštním klimatickým podmínkám v pěstitelské oblasti, bylo Balsamico octu z Modeny propůjčeno chráněné zeměpisné označení, které poznáte podle loga.



Spousty vyzkoušených receptů pro letní kuchyni najdete na stránkách: https://bzeneckyocet.cz/tipy-recepty-ocet-v-moderni-kuchyni.html



Bzenecký ocet - salát


Skutečný kulinářský zážitek začíná u kvalitních ingrediencí. Proto nezapomeňte na nepostradatelné ovocné octy, patřící do vašich kuchyní.  



Další články:

Levný ocet kazí zavařování okurek
https://bzeneckyocet.cz/rady-levny-ocet-kazi-zavarovani-okurek.html

Bzenecký ocet v reportáži Tipy ptáka Loskutáka
https://loskutak.nova.cz/clanek/novinky/tip-ptaka-loskutaka-zavarovani-okurek-s-bzeneckym-octem.html

Národní poklad – recept na Bzenecké okurky
https://bzeneckyocet.cz/rady-narodni-poklad-recept-na-bzenecke-okurky.html

Ocet nad zlato – tipy, triky, rady
https://bzeneckyocet.cz/rady-ocet-nad-zlato.html

 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Nejčastěji používám jablečný ocet. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles