Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Sýr s džemem? Vyzkoušejte!

15. 11. 2010 | Škola vaření
Dáváte si občas k snídani džem s pečivem, nebo si ho přidáváte do bílého jogurtu? Popřípadě když máte více času na přípravu vašeho prvního jídla, připravíte lívanečky s džemem? Nebo jste už někdy objevili kouzlo delikátní kombinace džemu a sýru, jejichž spojení zní až trochu exoticky?
Jestliže ne, měli byste to napravit. Aby si vaše chuťové buňky co nejvíce pošmákly, poradíme vám, k jakému druhu sýru se hodí určitá příchuť džemu.  

Nejvíce konzumovaným sýrem v Čechách je eidam – kdo by ho neznal. Protože má tento sýr jemně nasládlou chuť, hodí se k němu džem meruňkový, který je lehce pikantní a s eidamem se velice dobře doplní. Totéž platí i se sýrem typu hermelín nebo camembert – s meruňkovou pochoutkou tvoří nepřekonatelnou dvojici.

sýrChuť holandské smetanové goudy příjemně vynikne v kombinaci s višňovým, nebo třešňovým džemem, jejichž chuť je lehce nakyslá.

Pomerančový džem je chuťově zcela výjimečný v kombinaci s řeckým sýrem feta (můžete nahradit alternativou – balkánským sýrem) nebo cottagem podávaných na slaném pečivu nebo slaných sušenkách.

Kdo má rád jemnější sýry jako jsou mozzarela nebo mascarpone, měl by je určitě vyzkoušet taktéž s džemem pomerančovým.

Milovníci italského parmazánu zajisté neodolají lahodného spojení s džemem z borůvek nebo rybízu. 

Švýcarský Gruyére, neboli sýr, jenž je specifický tím, že zraje v jeskyni, je výtečný v kombinaci s džemem s příchutí lesních plodů.

Že vám ve výčtu všech možných příchutí džemů chybí ty nejoblíbenější - jahodový a malinový? Ty jsou doporučovány ke kozím sýrům, které jsou většinou velmi aromatické a jejichž chuť společně s džemy s červených plodů vynikne.


Zdroj: Schwartau
   
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4   5   6  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
souhlasím s tím, že sýry v kombinaci se sladkými džemy jsou bezva - milujeme zapečený hermelín nebo cammembert s brusinkami v tmavém toustovém chlebu
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíkhermelín s brusinkovou omáčkou to je exelentní Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
nepasuje mi to
Obrázek uživatelky
profil
taková brusinková marmeláda na smažený sýr není špatná
Obrázek uživatelky
profil
Ani mě to nikdy nenapadlo dávat marmaládu na sýr.Dělám si svoji meruňkovou a tak budu zkoušet.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles