Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Sýr s džemem? Vyzkoušejte!

15. 11. 2010 | Škola vaření
Dáváte si občas k snídani džem s pečivem, nebo si ho přidáváte do bílého jogurtu? Popřípadě když máte více času na přípravu vašeho prvního jídla, připravíte lívanečky s džemem? Nebo jste už někdy objevili kouzlo delikátní kombinace džemu a sýru, jejichž spojení zní až trochu exoticky?
Jestliže ne, měli byste to napravit. Aby si vaše chuťové buňky co nejvíce pošmákly, poradíme vám, k jakému druhu sýru se hodí určitá příchuť džemu.  

Nejvíce konzumovaným sýrem v Čechách je eidam – kdo by ho neznal. Protože má tento sýr jemně nasládlou chuť, hodí se k němu džem meruňkový, který je lehce pikantní a s eidamem se velice dobře doplní. Totéž platí i se sýrem typu hermelín nebo camembert – s meruňkovou pochoutkou tvoří nepřekonatelnou dvojici.

sýrChuť holandské smetanové goudy příjemně vynikne v kombinaci s višňovým, nebo třešňovým džemem, jejichž chuť je lehce nakyslá.

Pomerančový džem je chuťově zcela výjimečný v kombinaci s řeckým sýrem feta (můžete nahradit alternativou – balkánským sýrem) nebo cottagem podávaných na slaném pečivu nebo slaných sušenkách.

Kdo má rád jemnější sýry jako jsou mozzarela nebo mascarpone, měl by je určitě vyzkoušet taktéž s džemem pomerančovým.

Milovníci italského parmazánu zajisté neodolají lahodného spojení s džemem z borůvek nebo rybízu. 

Švýcarský Gruyére, neboli sýr, jenž je specifický tím, že zraje v jeskyni, je výtečný v kombinaci s džemem s příchutí lesních plodů.

Že vám ve výčtu všech možných příchutí džemů chybí ty nejoblíbenější - jahodový a malinový? Ty jsou doporučovány ke kozím sýrům, které jsou většinou velmi aromatické a jejichž chuť společně s džemy s červených plodů vynikne.


Zdroj: Schwartau
   
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík tak tuhle pochoutku teda nechám pro vaše chuťové bunky.. přece jen nemusím mít všecko..´=)
Obrázek uživatelky
profil
Dovolím si přidat jeden recept z těch, které vzbuzují nedůvěru. Bránila jsem se jen do prvního ochutnání.

Krajíček chleba, natřít máslem, přidat med a na to prolisovat česnek. Trochu to nožem rozetřít, med nebude stékat a spojí se chutě. Je to opravdu výborné.
Obrázek uživatelky
profil
Je pravda, že naše kuchyně tyto kombinace nezná, ale je tolik rozných národů a každému chutná něco jiného. Nemyslí si, že bych takové kombinaci přišla na chuť, ale nikomu neberu ani nevnucuji, co má komu chutnat. Dobré chutnání!
Obrázek uživatelky
profil
treba hermelin s brusinkama nebo s jablickama
Obrázek uživatelky
profil
Tak takovou kombinaci si neumím představit.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles