Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 24.06. 2018
Dnes má svátek Jan
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Tofu? Pestrá a chutná strava pro každého

1. 07. 2014 | Škola vaření
Příznivci zdravého životního stylu ví, že i zdravý jídelníček lze zajímavě zpestřit. Jednou z mnoha možností je například sójový sýr tofu. Začátek léta je ideální příležitostí pro očistu a revitalizaci těla, s čímž je spojené i odlehčení stravy. Kdy jindy, než teď si pochutnat na zeleninových či ovocných salátech nebo třeba i vyzkoušet něco zcela nového? Mnoho Čechů je toho názoru, že co je zdravé, není dobré. Zkuste tofu a přesvědčte se, že to nemusí vždy platit.

Pochoutka mnoha příchutí


Sójový sýr tofu má svůj původ v Číně a jeho historie sahá až do druhého století před naším letopočtem. Vzhledem k tomu, že je velmi bohatý na bílkoviny, může každému z nás skvěle doplnit pestrou stravu. Vyznačuje se především velkou schopností přejímat chuť ostatních ingrediencí, a proto je velmi vhodný pro úpravy na mnoho způsobů. Lze jej restovat do křupava, kořenit či jakkoli jinak dochucovat dle fantazie každého kuchaře či kuchařky a výborně se hodí jako tip na lehký oběd či večeři.

Tofu? Pestrá a chutná strava pro každéhoStrava zdravá i pestrá


Ani milovníci masa nemusí tofu rozhodně zavrhovat. Ti, kteří chtějí žít zdravě a čas od času si zpestřit jídelníček, mohou svůj steak nahradit právě tímto zdravým sójovým sýrem. Nejenže objeví možná nový chuťový zážitek, ale sníží i příjem cholesterolu a naopak příjem zdravých bílkovin či vápníku zůstane nezměněn. Tofu navíc neobsahuje laktózu ani lepek a má v sobě velmi nízký podíl škodlivých nasycených tuků. Najdeme v něm například vitaminy A, B1, B3 a co je též velmi důležité – neobsahuje téměř žádné kalorie.


TOP 5 O TOFU


•    Tofu se vyrábí srážením sójového mléka
•    Jde o jednu z nejuniverzálnějších čistě bílkovinných potravin
•    Je velmi lehce stravitelné
•    Je vhodné pro všechny věkové skupiny
•    Blahodárně působí proti vysokému tlaku, onemocnění cév, osteoporóze či ekzémům
•    Jedna kostka sýru tofu obsahuje zhruba 45 % denní dávky vápníku

Zdroj, foto: Tesco

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !