Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vylaďte letní pokrmy řeckým olivovým olejem

27. 05. 2015 | Škola vaření
-Komerční sdělení-

olivové oleje Minerva
















Chcete se v létě cítit fit a zároveň si pochutnat na dobrém jídle? Vyzkoušejte středomořskou kuchyni. Je bohatá na zeleninové saláty, ryby a další svěží pokrmy, které přímo vybízejí k použití olivového oleje. Již dávní Řekové věděli, co je dobré a zdravé zároveň.  Nalaďte se také vy na vlnu Řecka a ochutnejte tradiční pokrmy.


Základem všech letních pokrmů je olivový olej. Správný panenský olivový olej má minimální kyselost a zachovává aroma použitých surovin. Proto se skvěle hodí právě na marinování masa a ochucování zeleniny a salátů. Chuť oleje závisí na typu oliv, ale také na způsobu zpracování. Jednoznačně nejlepší oleje jsou ty z prvního lisování, extra panenské. Lisování za studena totiž zajistí zachování chuti původních surovin. Kyselost pravých extra panenských olivových olejů by nikdy neměla překročit zákonný limit 0,8 %. Pomůckou může být i barva. Většinou platí, že oleje zelené až hnědozelené barvy mají výraznější chuť.

olivové oleje Minerva


Jak vybrat správný olivový olej?


Výrazná chuť čerstvých oliv s příjemným aroma, tím je unikátní Minerva Extra panenský olivový olej. Kromě lahodné chuti dodá tělu vitamíny, které posilují imunitu a podporují trávení. Ideální je do zeleninových salátů i na grilování. Pokud chcete také vařit zdravěji a chutněji, sáhněte po olivovém oleji Minerva Classic. Je to mix extra panenského a rafinovaného oleje a pokrmům dodá potřebnou lehkost. Velice specifickým olejem je Minerva Kalamata, který pochází z vybraných oliv ze slunečné oblasti Kalamata. Olej z těchto oliv má unikátní vlastnosti, je hutný, silný, plný chutí a s nezaměnitelnou silnou vůní oliv. Je ideální do pokrmů, kde jeho chuť může vyniknout, do salátů nebo do těstovin, či jen tak samotný na čerstvé pečivo.

Více o řeckých olivových olejích Minerva na www.minerva-foods.com/cz

Vyzkoušejte řecký salát Manitaro s Minervou


řecký salát Manitaro s MinervouOsvěžte se v letních dnech dietní lahůdkou Manitaro. Je to lehký zeleninový salát, který vás nijak nezatíží a hodí se k večeři i jako předkrm. Hlavní přísadou je čekanka, která zlepšuje chod metabolismu a celkově detoxikuje organizmus.

Nejprve smícháme sůl, pepř, vinný ocet a extra panenský olivový olej Minerva. Přidáme houby a petrželku a necháme marinovat po dobu jedné hodiny. Na talíř rozprostřeme čekanku list po listu. Na závěr přelijeme zálivkou s houbami, dochutíme solí a pepřem a ozdobíme vlašskými ořechy.

Další fotografie ke článku Vylaďte letní pokrmy řeckým olivovým olejem:

Vylaďte letní pokrmy řeckým olivovým olejem
Vylaďte letní pokrmy řeckým olivovým olejem
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !