Vánoční cukroví - nejoblíbenější recepty Vánoční cukroví - nejoblíbenější recepty Nejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDYNejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDY Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 17.12. 2017
Dnes má svátek Daniel
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Vylaďte letní pokrmy řeckým olivovým olejem

27. 05. 2015 | Škola vaření
-Komerční sdělení-

olivové oleje Minerva
















Chcete se v létě cítit fit a zároveň si pochutnat na dobrém jídle? Vyzkoušejte středomořskou kuchyni. Je bohatá na zeleninové saláty, ryby a další svěží pokrmy, které přímo vybízejí k použití olivového oleje. Již dávní Řekové věděli, co je dobré a zdravé zároveň.  Nalaďte se také vy na vlnu Řecka a ochutnejte tradiční pokrmy.


Základem všech letních pokrmů je olivový olej. Správný panenský olivový olej má minimální kyselost a zachovává aroma použitých surovin. Proto se skvěle hodí právě na marinování masa a ochucování zeleniny a salátů. Chuť oleje závisí na typu oliv, ale také na způsobu zpracování. Jednoznačně nejlepší oleje jsou ty z prvního lisování, extra panenské. Lisování za studena totiž zajistí zachování chuti původních surovin. Kyselost pravých extra panenských olivových olejů by nikdy neměla překročit zákonný limit 0,8 %. Pomůckou může být i barva. Většinou platí, že oleje zelené až hnědozelené barvy mají výraznější chuť.

olivové oleje Minerva


Jak vybrat správný olivový olej?


Výrazná chuť čerstvých oliv s příjemným aroma, tím je unikátní Minerva Extra panenský olivový olej. Kromě lahodné chuti dodá tělu vitamíny, které posilují imunitu a podporují trávení. Ideální je do zeleninových salátů i na grilování. Pokud chcete také vařit zdravěji a chutněji, sáhněte po olivovém oleji Minerva Classic. Je to mix extra panenského a rafinovaného oleje a pokrmům dodá potřebnou lehkost. Velice specifickým olejem je Minerva Kalamata, který pochází z vybraných oliv ze slunečné oblasti Kalamata. Olej z těchto oliv má unikátní vlastnosti, je hutný, silný, plný chutí a s nezaměnitelnou silnou vůní oliv. Je ideální do pokrmů, kde jeho chuť může vyniknout, do salátů nebo do těstovin, či jen tak samotný na čerstvé pečivo.

Více o řeckých olivových olejích Minerva na www.minerva-foods.com/cz

Vyzkoušejte řecký salát Manitaro s Minervou


řecký salát Manitaro s MinervouOsvěžte se v letních dnech dietní lahůdkou Manitaro. Je to lehký zeleninový salát, který vás nijak nezatíží a hodí se k večeři i jako předkrm. Hlavní přísadou je čekanka, která zlepšuje chod metabolismu a celkově detoxikuje organizmus.

Nejprve smícháme sůl, pepř, vinný ocet a extra panenský olivový olej Minerva. Přidáme houby a petrželku a necháme marinovat po dobu jedné hodiny. Na talíř rozprostřeme čekanku list po listu. Na závěr přelijeme zálivkou s houbami, dochutíme solí a pepřem a ozdobíme vlašskými ořechy.

Další fotografie ke článku Vylaďte letní pokrmy řeckým olivovým olejem:

Vylaďte letní pokrmy řeckým olivovým olejem
Vylaďte letní pokrmy řeckým olivovým olejem
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Potřebujete stylová a pohodlná křesla do pracovny? Vyberte si kvalitní kancelářské židle Hawaj.

NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY KONTAKT  ? Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !