Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zdravé recepty plné chuti

22. 04. 2014 | Škola vaření
-Komerční sdělení-

Většina z nás vnímá zdravé jídlo tak, že nám nedokáže nabídnout takový chuťový zážitek, jako v případě poctivých „nezdravých“ jídel. Nebuďte však na omylu. I zdravá optimálně vyvážená jídla mohou být chutná. Vyzkoušejte například brusinkovou pomazánku nebo krůtí ragú.

Pokud se chystáte na léto zredukovat svoji váhu a vyrýsovat tělo do plavek, přirozeným prvním krokem by měla být úprava denního jídelníčku a pravidelný sport.
Správný denní jídelníček by měl obsahovat pět porcí doplněných o ovoce či zeleninu. Právě svačiny bývají často opomíjené, jsou však důležitým článkem mezi hlavními jídly. Doplňujeme jimi potřebnou energii, což pak vede k tomu, že u oběda či večeře nemáme pocit, že musíme dohnat všechno jídlo, které jsme během dne zanedbali.

Brusinková pomazánkaPokud vás často trápí pocit hladu, zaměřte se na výběr jiných potravin. K pocitu hladu totiž dochází ve většině případů tehdy, když nevhodně zvolíme poměr základních živin. Pokud ve výběru jídla tápete, může vám s tím nově pomoci jednoduchá aplikace www.jidelniplan.cz. Ta nabízí čtyři základní moduly pro ženy a muže, kteří chtějí hubnout, a pro ženy a muže, kterým pomáhá sestavit vyvážený jídelníček a udržet optimální váhu. V programu si rychle navolíte všechny potřebné údaje pro výpočet příjmu denní energetické hodnoty, jako jsou výška, váha, věk, pohlaví, pohybová aktivita atd. Na základě toho vám aplikace nastaví optimální doporučení pro váš jídelníček s ohledem na vaše individuální nároky. Aplikace vám navíc pomůže ohlídat váš pitný režim a pravidelnou konzumaci pěti doporučených porcí ovoce a zeleniny.

V rámci aplikace se také můžete inspirovat zdravými recepty, které jsou plné chuti. Vyzkoušejte k snídani například brusinkovou pomazánku a k obědu krůtí ragú.

Brusinková pomazánka s červenou řepou a křupavým chlebem

Ingredience: Červená sterilovaná řepa 100 g, Lučina linie 50 g, tvaroh polotučný 80 g, brusinkový džem 15 g, citrónová šťáva podle chuti, sůl, čerstvý křupavý slunečnicový chléb 40 g.

Tvaroh utřeme spolu s lučinou a brusinkovým džemem. Jemně dochutím pár kapkami citronu nebo limetky a solí, případně lze dosladit nekalorickým sladidlem. Podáváme s červenou řepou, chlebem a sklenkou s 200 ml džusu Relax 100 %.

Krůtí ragú

Krůtí ragú s ananasem a pohankou

Ingredience: Krůtí prsa bez kůže 100 g, čerstvý ananas 50 g, olivový olej 10 ml, baby karotka 100 g, pohanka 30 g a kuřecí vývar 50 ml.

Krůtí maso nakrájíme na tenké nudličky. Kousky masa osolíme, opepříme, orestujeme na oleji a podlijeme kuřecím vývarem. Dusíme do změknutí spolu s ananasem. Necháme ještě krátce povařit. Pohanku uvaříme spolu s baby karotkou ideálně např. v parním hrnci. Pohanku lze ochutit čerstvým oreganem nebo např. mátou, která se k ananasu hodí. Podáváme spolu s krůtí směsí.


Více informací hledejte na www.jidelniplan.cz


 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !