Robinsonův ostrov - pravidla pro rok 2018Robinsonův ostrov - pravidla pro rok 2018 5 důvodů, proč nemůžete zhubnout5 důvodů, proč nemůžete zhubnout Jak vybírat sluneční brýleJak vybírat sluneční brýle Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 20.04. 2018
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Skoroguláš

fotka Skoroguláš
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 80 min
Hodnocení:  +-________
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Skoroguláš:

800 g hovězího masa na guláš  | 5 ks cibulí  | 8 ks žampionů  | 50 g slaniny  | 2 lžíce oleje  | 200 ml červeného vína  | 100 ml zakysané smetany  | 1 kostka masoxu  | 2 ks bobkového listu  | 8 kuliček pepře  | 6 kuliček nového koření  | 5 ks jaloviček  |  sůl  | 2 lžíce hladké mouky  | 1 lžíce ostrého kečupu  | 50 g másla  | 1 lžíce estragonu

Postup přípravy receptu Skoroguláš:

Surovin je to spousty, ale tento guláš nebo omáčka - jak chcete - stojí skutečně za to. Začínáme jako obvykle. Maso opláchneme a nakrájíme na gulášové kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Stejně nakrájíme i slaninu. V kastrolu rozpálíme dvě lžíce oleje a společně s ním rozškvaříme nakrájenou slaninu, na tom osmahneme cibuli a opečeme po všech stranách kostky masa. Podlijeme vývarem z bujonové kostky, zamícháme a pod pokličkou dusíme asi 3/4 hodiny. Občas zkontrolujeme, aby se nevydusila všechna tekutina a zamícháme. Zatím si oloupeme žampiony a nakrájíme je na plátky. Po uplynutí stanovené doby přidáme všechno koření a sůl a dusíme dál, až se maso změkne a téměř všechna tekutina vysmahne. Potom podlijeme vínem (případně horkou vodou) a chvíli dusíme. Přidáme zakysanou smetanu smíchanou s hladkou moukou, na plátky pokrájené žampiony (nebo jiné čerstvé houby) a pomalu povaříme. Nakonec zamícháme lžíci ostrého kečupu (přichutí a omáčku také obarví), oříšek másla a lžičku estragonu, ochutnáme a podle potřeby dosolíme.. Podáváme s houskovým knedlíkem a brusinkovým, rybízovým nebo višňovým kompotem.


Fotky receptu Skoroguláš:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Skoroguláš
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY KONTAKT  ? Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !