2 plátky toustového chleba
| 3 lžíce + na namazání másla
| sardelová pasta
| 2 vejce + 2 žloutky našlehané
| 4 - 6 lžic sladké smetany, nebo mléka
| podle chuti sůl a pepř
| sardelky nakrájené na proužky
| sladká paprika na posypání
Postup přípravy receptu Skotské sluky:
Ogrilovat chleby a namazat je máslem a sardelovou pastou. Odkrojit kůrku a rozkrojit chleby napůl diagonálně. Udržovat teplé.
Rozpustit zbytek másla na malé pánvičce a přidat našlehaná vejce, smetanu a trochu soli a pepře. Za stálého míchání zahřívat velice jemně, až směs začne houstnout.
Sejmout pánev z ohně a pokračovat v míchání, až se směs stane velice krémovou, ale nenechat ji ztvrdnout.
Rozdělit vejce na půlky chleba a nahoru každého položit stočený proužek sardelky. Posypet paprikou a ihned podávat.
Fotky receptu Skotské sluky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!