400 g hladké mouky nebo polohrubé
| 1 balíček sušeného droždí
| špetka soli
| 3 ks vajec
| 200 g cukru
| 150 ml vlažného mléka
| 200 g másla
| 2 žloutky
| 1 lžička mleté skořice
Postup přípravy receptu Skrořicová bábovka:
Hladkou nebo polohrubou mouku, droždí, sůl, vejce a jednu lžíci cukru prohněteme s mlékem a necháme asi 45 minut kynout.
175 g másla, žloutky a 100 g cukru ušleháme do pěny a přidáme k těstu a necháme dalších 30 minut kynout.
Smícháme zbylý cukr se skořicí. Bábovkou formu o obsahu 1 l vymažeme tukem a vysypeme strouhankou a navlhčenou naběračkou vykrajujeme noky, které obalujeme ve skořicovém cukru a postupně je vkládáme do formy. Nakonec zbylým skořicovým cukrem těsto posypeme a necháme kynout ještě 30 minut.
Předehřejeme troubu na 200°C.
Zbylé máslo poklademe na povrch těsta a vložíme do trouby a pečeme asi 50 - 60 minut.
Upečenou bábovku necháme vychladnout a posypeme cukrem a můžeme ozdobit čokoládovými hoblinkami.
Fotky receptu Skrořicová bábovka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!