Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

České vdolky

fotka České vdolky
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 17

Použité suroviny receptu České vdolky:

500 g polohrubé mouky  | 2 lžíce cukru  | 1 lžíce másla  | 1/3 l mléka  | 20 g droždí  | 1 vejce  | dle chuti: povidla  | 1 strouhaný tvaroh  | dle chuti a potřeby: moučkový cukr

Postup přípravy receptu České vdolky:

Do prosáté mouky uděláme důlek a vlijeme kvásek, který jsme připravili ze dvou lžic mouky, dvou lžic cukru, dvou lžic mléka a rozdrobeného droždí. Přidáme rozpuštěné vychladlé máslo, vejce a mlékem zaděláme středně tuhé těsto. Dobře propracujeme, poprášíme moukou a necháme kynout přikryté utěrkou nebo ubrouskem. Z vykynutého těsta vykrajujeme lžící kousky, zakulatíme v bochánky a přeneseme je na vymazaný plech. Necháme mezi nimi mezery a pomoučenou rukou bochánky trochu rozmáčkneme. Po kynutí je dáme péci. Dozlatova upečené vdolky na rovné straně mažeme povidly a sypeme strouhaným tvarohem a cukrem.


Fotky receptu České vdolky:

České vdolky
České vdolky
České vdolky
České vdolky
České vdolky
České vdolky
Fotky vložil: Veve3,Natural,Torta,meluzína 
Hodnocení receptu České vdolky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !