2,5 dl mléka
| 200 g hladké mouky
| 150 g mražených malin
| 1,5 dl javorového sirupu
| 1 vejce
| 1 lžíce cukru
| 7 g droždí
| špetka soli
| olej nebo máslo na pečení
| moučkový cukr na poprášení
Postup přípravy receptu Malinové lívanečky:
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr, sůl, vejce. Směs prošleháme a za stálého míchání přisypemem mouku. Vymícháme hladké řídké těsto. Nádobu zakryjeme a necháme 1 hodinu kynout. Maliny necháme mírně rozmrznout. Lívanečník potřeme máslem nebo olejem a nalijeme do něj trochu těsta. Do každého lívance dáme pár malin a usmažíme po obou stranách dozlatova. Teplé lívance dáme na talíře a přelijeme sirupem a pocukrujeme.