Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mousse au chocolat

fotka Mousse au chocolat
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 30 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Mousse au chocolat:

2 bílky  | špetka soli  | 2 lžíce cukru  | 100 g smetany na šlehání  | 100 g hořké čokolády na polevu  |  máta  |  čokoládové hoblinky  |  půlené jahody

Postup přípravy receptu Mousse au chocolat:

Bílky se solí šleháme do pěny střední rychlostí ručního šlehače po dobu asi 1/2 minuty. Potom pomalu přisypáváme jednu lžíci cukru a sníh a došleháváme šlehačem zapnutým na nejvyšší rychlost dotuha. Po ušlehání necháme stát v chladnu. Šlehačku ušleháme do tuha se zbylým cukrem a dáme ji také na chladné místo.
Hořkou čokoládu na polevu si položíme na prkénko a velkým nožem ji rozkrájíme na drobno, aby se lépe rozpustila.
Čokoládu roztavíme v horké vodní lázni. K tomu potřebujeme kulatou mísu, která dobře sedí na hrnci. Nesmí ovšem doléhat na jeho dno ani na jeho okraj, ale musí do něho zasahovat. V hrnci musí být jen tolik vody, aby spodek mísy byl těsně nad její hladinou. Rozdrcená čokoláda pak bude roztavena působením horké páry a následně vychlazena za stálého míchání v jiném hrnci se studenou vodou.
Do sněhu opatrně vmícháme studenou šlehačku, nejlépe ve velké míse. Do mísy pak zvolna vlijeme vychlazenou tekutou polevu a vše dobře promícháme. Výslednou směs pak necháme nejméně 3 hodiny stát na chladném místě.
Potřebné tvary vajíček vykrojíme ze směsi polévkovou lžící, kterou před tím ponoříme do horké vody. Lžíci zabodneme svisle do směsi a jejím otáčením vykrojíme vajíčko. Na každou porci připravíme 2 vajíčka s mátou, čokoládovými hoblinkami a půlenými jahodami.

Tip
Chceme-li mít výslednou směs bílou, použijeme místo hořké polevy bílou čokoládu a tři listy měkčené bílé želatiny, aby směs pevně držela.



Fotky receptu Mousse au chocolat:

Mousse au chocolat
Fotky vložil: Mangovka 
Hodnocení receptu Mousse au chocolat
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !