Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Švestkový jahelník

fotka Švestkový jahelník
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  +++++++-__
Počet hodnocení: 13

Použité suroviny receptu Švestkový jahelník:

250 g jáhly  | 250 g sušené švestky nebo 500 g čerstvých  | 1 litr mléko  | 120 g cukr  | 2 ks vejce  | 30 g máslo  |  sůl - špetka  |  citrónová kůra  |  máslo na vymazání

Postup přípravy receptu Švestkový jahelník:

Sušené švestky namočíme na hodinu v teplé vodě. Pokud máme švestky čerstvé, tak je omyjeme, odpeckujeme a překrojíme na poloviny. Jáhly spaříme třikrát vařící vodou, aby nebyly hořké a nasypeme je do hrnce se studeným mlékem. Přidáme špetku soli a na mírném ohni za občasného míchání uvaříme kaši.



Žloutky oddělíme od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh. Do hotové jáhlové kaše vmícháme cukr, máslo, citrónovou kůru, žloutky a sníh z bílků. Nakonec vmícháme švestky.



Pekáček vymažeme máslem a naplníme připravenou směsí. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě při teplotě 180 °C asi 45 minut.


Švestkový jahelník na talíři ještě podle chuti posypeme moučkovým cukrem.


Fotky receptu Švestkový jahelník:

Švestkový jahelník
Švestkový jahelník
Švestkový jahelník
Švestkový jahelník
Švestkový jahelník
Fotky vložil: avalanche2,damami 
Hodnocení receptu Švestkový jahelník
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !