1 konzerva slité a propláchnuté cizrny
| jemně nastrouhaná kůra a štáva z limetky
| 1 lžička jemného cukru
| 1 lžička kořenící směsi garam masala
| 1/2 lžičky mleté skořice
| 1 lžička sušeného oregana
| 2 lžíce slunečnicového oleje
| 2 malé cibule nakrájene na kolečka
| 1 červená paprika nakrájená na plátky
| 12 červených cherry rajčátek na půlky
| 1 zelená paprika nakrájená na plátky
Postup přípravy receptu Sladkokyselá cizrna:
Cizrnu dejte do mísy. Přidejte k ní limetkovou kůru a štávu, cukr a garam masalu, skořici a oregano. Vše promíchejte a na pár minut odložte stranou.
Na středním plameni zahřejte velkou pánev nebo wok a přidejte olej. Když je horký, osmažte cibulku tak, aby se začala lehce zbarvovat. Stáhněte plamen a přidejte papriku. Za občasného zamíchání ji smažte tak dlouho, až bude skoro měkká.
Do pánve vmíchejte rajčátka a přidejte okořeněnou cizrnu. Zeleninu vařte, dokud nezměkne. Ihned podávejte.
Fotky receptu Sladkokyselá cizrna:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!