Použité suroviny receptu Slané koláčky se sardinkami:
80 g eidamu
| 150 ml smetany
| 300 g polohrubé mouky
| 1 ks kypřící prášek do pečiva
| 200 g másla
| 1 lžička sladké papriky
| 1 plechovka baltických sardinek v tomatě
| 1snítka oregana
Postup přípravy receptu Slané koláčky se sardinkami:
Eidam nastrouháme na jemno a asi 2/3 vmícháme do smetany. Mouku promícháme s práškem do pečiva a prosijeme ji na smetanu. Pak přidáme na kousky změklé máslo, poprášíme paprikou a osolíme. Ze všech přísad vypracujeme hladké těsto, které zakryjeme mikrotén. folií a necháme v chladničce alespoň 15 minut odležet. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Těsto rozválíme na plát a vykrojíme z něj kolečka, která lehce vtlačíme do formiček. Do koláčů vložíme rajčata, přidáme sardinky a vše posypeme zbylým sýrem. Pečeme v předehřáté troubě při 170 stupních asi 15 minut. Hotové ozdobíme čerstvým oreganem. Slané koláčky se sardinkami jsou chutné teplé i studené.
Fotky receptu Slané koláčky se sardinkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!