Použité suroviny receptu Bylinkový chléb s cibulí:
500 g hladké mouky
| 1 středně velká cibule
| 50 g másla
| 1 vejce
| 2 dl vlažné vody
| 20 g droždí
| 10 g soli
| 1 hrst nakrájené pažitky a kadeřavé petržele
| dle potřeby: tuk na vymazání formy
Postup přípravy receptu Bylinkový chléb s cibulí:
Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na másle. Přidáme nakrájenou pažitku s petrželí a krátce opražíme. Droždí rozmícháme ve vlažné vodě. Přidáme hladkou mouku, vejce, sůl, osmahnutou cibuli s bylinkami a vypracujeme hladké těsto, kterým naplníme vymazanou formu a necháme na teplém místě 20-30 minut kynout. Pak formu vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 20 minut.