Postup přípravy receptu Slaný závin se špenátem a sýrem:
Listové těsto dáme rozmrazit nejlépe den předem.
Poté ho vyválíme na hladké mouce. Vytřeme těsto rozpuštěným máslem. Naplníme uvařeným špenátem a nastrouhanou nivou. Zabalíme a navrch nasypeme nasekané mandle a strouhaný eidem.
Pečeme při teplotě 150°C dokud nebude závin do zlatova.
Pojala jsem to trochu po svém, jsem přeci jen chudá studentka navíc nemám v oblibě nivu, tak jsem zvolila místo nivy balkán (krom balkánu a špenátu jsem dovnitř nic nedávala) a zamotaný závin jen potřela vajíčkem... u přítele jsem s tím zabodovala no já sama jsem spíš pro verzi se šunkou a sýrem, i když tohle taky není vůbec špatné
Naplniť dvoma ušlahanými surovymi vajciami do ktorych primiešate struhany syr a šunku.
Pozor: treba myslieť nato, že vajcia zdvihnu objem!
Aby vám závin neroztrhlo