Postup přípravy receptu Slavkovské roštěnky :
Roštěnky opláchneme, osušíme, naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a na oleji zprudka po obou stranách opečeme. Zmírníme oheň, přidáme párky nakrájené na půlky a na okrajích proříznuté do kříže, na plátky nakrájenou a na delším okraji několika řezy naříznutou slaninu a společně dopečeme. Podlijeme roštěnky trochou horké vody a dusíme doměkka za občasného podlévání a obracení.
Mezi tím na lžíci másla podusíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mletou papriku, osmahneme, vložíme na proužky nakrájené papriky, sterilovaný hrášek a chvílku společně podusíme. Měkké roštěnky, párky i slaninu vyjmeme a uchováme na teple. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou, povaříme, zjemníme máslem a slavkovské roštěnky ještě chvílku vaříme. Příloha - hranolky, brambory.