Robinsonův ostrov - pravidla pro rok 2018Robinsonův ostrov - pravidla pro rok 2018 5 důvodů, proč nemůžete zhubnout5 důvodů, proč nemůžete zhubnout Jak vybírat sluneční brýleJak vybírat sluneční brýle Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 21.04. 2018
Dnes má svátek Alexandra
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Slavnostní pečeně

fotka Slavnostní pečeně
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 12

Použité suroviny receptu Slavnostní pečeně:

600 g uzené pečeně  |  příloha:  | 125 ml vývaru  | 2 bobkové listy  |  sůl  | 750 g bílého zelí  | 4 kuličky jalovce  | 1 velká mrkev  |  ml. pepř  | 2 lžíce oleje  | 1 větší cibule  |  těstíčko:  | 4 vejce  | 50 g rozpuštěného másla  | 325 g hrubé mouky  | 100 g strouhanky  | 60 g másla  | 2 větší brambory

Postup přípravy receptu Slavnostní pečeně:

Uzenou pečeni nakrájíme na plátky a po obou stranách opečeme na rozpáleném oleji. Přendáme ji do pekáče, podlijeme trochou vývaru a dáme do trouby rozehřáté na 180 °C na 20 minut dopéct.
Zelí nakrouháme nahrubo nebo nakrájíme na silnější nudličky. Cibuli nakrájíme na větší kostky a spolu s nahrubo nastrouhanou mrkví osmahneme na oleji. Přidáme zelí, podlijeme vývarem, okořeníme bobkovým listem i jalovcem a osolíme.
Brambory uvaříme ve slupce a po vychladnutí je oloupeme a rozmačkáme vidličkou. Přidáme mouku, vejce, osolíme a vypracujeme vláčné těsto, které necháme 15 minut odpočinout.
Na másle osmahneme strouhanku. Bramborové těsto vyválíme na tenkou placku, pokapeme ji rozpuštěným máslem a na povrch rozetřeme strouhanku. Těsto pevně srolujeme a povrch potřeme rozšlehaným žloutkem.
Knedlík položíme na zelí a společně dusíme asi 30 minut. Knedlík vyjmeme, zelí dochutíme solí i pepřem a vybereme jalovec i bobkový list.
Knedlík nakrájíme na plátky a podáváme s plátky masa na rozprostřeném zelí.


Fotky receptu Slavnostní pečeně:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Slavnostní pečeně
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY KONTAKT  ? Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !