Použité suroviny receptu Sledi na roštu s majonézou:
4 sledi
| 1/2 sklenky majonézy
| 50 ml jogurtu
| 4 bobkové listy
| 1 lžíce tymiánu
| 2 stroužky česneku
| 2 lžíce oleje
| 4 plátky citronu
| dle chuti: citronová kůra, sůl a pepř
Postup přípravy receptu Sledi na roštu s majonézou:
Sledě očistíme, vevnitř je natřeme tymiánem a do každého vložíme bobkový list. Olej promícháme z utřeným česnekem a natřeme jím sledě, odložíme je pak na hodinku. Na rošt vyložíme alobal, položíme na něho sledě a pečeme je za občasného obracení patnáct až dvacet minut. Majonézu promícháme s jogurtem, osolíme, opepříme. Sledě dáme na talíře, polijeme majonézou a ozdobíme citronem a posypeme citronovou kůrou.
Fotky receptu Sledi na roštu s majonézou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!