Postup přípravy receptu Slepice po uhersku:
Opláchnuté a osušené porce slepice opečeme po všech stranách na polovině dávky tuku a vyjmeme je. Do tuku přidáme slaninu a cibuli pokrájené na drobné kostičky, osmažíme je, zasypeme mletou paprikou, po zpěnění zalijeme trochou vody a přivedeme k varu. Do kastrolu přidáme porce slepice a pokrájené papriky, osolíme je a dusíme doměkka. Při dušení je obracíme a podléváme trochou vody. Měkké porce vyjmeme, šťávu zahustíme jíškou ze zbylého tuku a z mouky, zalijeme vodou a dobře rozšleháme. Zjemníme smetanou rozšlehanou se lžičkou mouky, krátce povaříme, vložíme zpět porce slepice a ještě krátce podusíme. Podáváme s těstovinami, rýží a nebo s noky.