1 mladá slepice
| 200 g cibule
| 60 g másla
| 1 lžička kmínu
| 0,2 l bílého vína
| 2 lžíce cukru
| 200 g žampionů
| 50 g mandlí
| sůl,petrželová nať
Postup přípravy receptu Slepice s mandlemi:
PŘÍPRAVA ZÁLIVKY:Z másla odebereme 1 lžičku a spolu s cukrem dáme do malého kastrolu zkaramelizovat. Zalijeme cca 0,25 l vody a necháme přejít var. Jakmile se karamel rozpustí, odstavíme s ohně a přilijeme víno. Mezitím na zbývajícím másle usmažíme dorůžova drobně usekanou cibuli, přidáme syrovou na čtvrtky rozporcovanou slepici, osolíme, pokmínujeme a chvíli dusíme ve vlastní šťávě. Přidáme plátky žampionů, zalijeme připravenou zálivkou a pod poklicí dusíme doměkka. Slepici s mandlemi podáváme s rýží.
Fotky receptu Slepice s mandlemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!