Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Léto - čas jahodLéto - čas jahod Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 17.06. 2019
Dnes má svátek Adolf
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Slepičí vývar s játrovými knedlíčky

fotka Slepičí vývar s játrovými knedlíčky
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  ++++++-___
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Slepičí vývar s játrovými knedlíčky:

1/2 slepice nebo 1 celá menší  | 2 l vody  | 1 cibule se slupkou  | 1 mrkev a petržel  | 1/2 celeru  | 1 stonek čerstvého libečku  | 1 kousek zázvoru  | 8 kuliček celého pepře  | 4 kuličky nového koření  | 1 bobkový list  | dle chuti: sůl a mletý pepř  | půlka pórku  | 1 hrst omyté nasekané pažitky  | Na knedlíčky:  | 150 g hovězích nebo kuřecích jater  | 1 houska, namočená v mléce  | 3-4 stroužky česneku  | 1/2 cibule  | 1 vejce  | 2 lžíce strouhanky, majoránka, sůl a mletý pepř, trochu hladké mouky na podsypání

Postup přípravy receptu Slepičí vývar s játrovými knedlíčky:

Slepici omyjeme, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. osolíme, přidáme koření, kousek oloupaného zázvoru, omytý libeček, omytou cibuli i se slupkou a uvedeme k varu. Ztlumíme plamen a vaříme mírným varem, tzv. táhnutím, 2 hodiny, až je slepice měkká Zeleninu omyjeme, překrojíme na větší kusy a přidáme do polévky necelou hodinu před koncem varu, pórek až těsně před dovařením. hotový vývar přecedíme a dochutíme solí a pepřem. Dobu varu můžeme zkrátit vařením v tlakovém hrnci. Uvařenou kořenovou zeleninu nakrájíme a vložíme společně s uvařenými játrovými knedlíčky do scezeného vroucího vývaru. Podáváme s usekanou pažitkou.
Příprava knedlíčků: Očištěná játra, namočenou a vymačkanou housku jemně umeleme na masovém strojku nebo rozmixujeme, přidáme sekanou cibuli, utřený česnek, vejce. Ochutíme majoránkou, solí a mletým pepřem, dobře promícháme a zahustíme podle potřeby strouhankou. Z játrového těsta vyválíme na strouhankou nebo moukou posypané ploše válečky, rozdělíme je na stejné dílky a v dlaních tvoříme malé knedlíčky. Vkládáme je do vařící osolené vody nebo části vroucího vývaru, vaříme asi 5 minut a vyjmeme cedníkem, zchladíme krátce ve studené vodě a vkládáme do polévky.



Fotky receptu Slepičí vývar s játrovými knedlíčky:

Slepičí vývar s játrovými knedlíčky
Slepičí vývar s játrovými knedlíčky
Slepičí vývar s játrovými knedlíčky
Slepičí vývar s játrovými knedlíčky
Slepičí vývar s játrovými knedlíčky
Slepičí vývar s játrovými knedlíčky
Slepičí vývar s játrovými knedlíčky
Slepičí vývar s játrovými knedlíčky
Slepičí vývar s játrovými knedlíčky
Slepičí vývar s játrovými knedlíčky
Slepičí vývar s játrovými knedlíčky
Fotky vložil: MichelePrg,Mangovka,BADAČA,Ježíšek,Natural 
Hodnocení receptu Slepičí vývar s játrovými knedlíčky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !