Postup přípravy receptu Sloní slzy:
1.) Z bílků ušleháme tuhý sníh. Cukr a vanilkový cukr utřeme se žloutky do pěny. Postupně přidáváme mouku, prášek do pečiva, kakao a lehce vmícháme sníh. Plech vyložíme papírem na pečení potřeným tukem. Pečeme při teplotě 180C asi 30minut. Po upečení po délce přeložíme a necháme vychladnout.
2.) Mleté ořechy spaříme horkým mlékem. Máslo s cukrem a vanilkou utřeme, přidáme změklý tuk a nakonec spařené ořechy. Broskve necháme okapat a nařežeme na měsíčky.
3.) Plát těsta rozbalíme, do středu dáme vrstvu krému, poklademe ovocem a přikryjeme zbytkem krému. Plát přeložíme a mírně přitlačíme k sobě, aby řezy připomínaly slzu. Sloní slzy necháme vychladit a nakrájíme. Broskve můžeme nahradit banány.
Rozpis je asi na 20 kousků.