Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Slovácká svatební svíčková

fotka Slovácká svatební svíčková
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení:  ++________
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Slovácká svatební svíčková:

1 kg zadního hovězího  | 100 g slaniny  | 100 g tuku  | 200 g kořenové zeleniny (100 g mrkve, 50 g petržele, 50 g celeru)  | 1/2 dl octa  | 200 g cibule  | 100 g citronu  | 1 dl bílého vína  | 50 g cukru  | 2 dl mléka  | 2 1/2 dl smetany ke šlehání  | dle chuti: sůl a pepř  | dle chuti: nové koření a tymián  | 100 g hladké mouky  | dle chuti: hořčice  | kousek másla

Postup přípravy receptu Slovácká svatební svíčková:

Maso opláchneme, osušíme, osolíme, potřeme hořčicí a dáme do kamenného hrnce. Druhý den svaříme vodu s polovinou dávky cibule nakrájené na kolečka, kořením a 2-3 plátky citronu a octem. Necháme vychladnout a slijeme na maso do hrnce a dobře uzavřeme. V mořidle musí maso ležet alespoň týden (v chladnu). Po uplynutí této doby nakrájíme očištěnou zeleninu na plátky (1 mrkev si odložíme) a zbylou krájenou cibuli osmahneme na 1/2 tuku, přidáme trochu cukru, lžičku hořčice a osmažíme. Maso prošpikujeme 2/3 slaniny, opečeme na zelenině a zalijeme mořidlem. Po přijítí do varu dusíme pod poklicí v troubě. Během dušení maso obracíme a podléváme mořidlem. Měkké maso vyjmeme, do mléka a smetany nasypeme hladkou mouku, zakvedláme a vlejeme do vroucí šťávy. Necháme nejméně 1/2 hodiny vařit a podle potřeby dochutíme vínem, solí a cukrem. Zbytek slaniny nakrájíme na drobné kostičky, odloženou mrkev na jemno postrouháme a spolu na kousku másla orestujeme. Orestované vložíme do přecezené a přepasírované omáčky.


Fotky receptu Slovácká svatební svíčková:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Slovácká svatební svíčková
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !