Použité suroviny receptu Smažená treska se zeleninou:
600 g tresky
| 1 citron
| 2 žloutky
| 200 ml mléka
| 200 g hladké mouky
| 50 g strouhaného parmazánu
| sůl
| 100 g strouhanky
| 80 ml oleje na smažení
| Příloha:
| 2 mrkve
| 2 malé cukety
| 250 g hrášku
| rozmarýn
| 50 g másla
| 100 ml vývaru
Postup přípravy receptu Smažená treska se zeleninou:
Tresku pečlivě omyjeme, dobře osušíme a nakrájíme ji na stejně veliké kousky. Osolíme je a pokapeme citronovou šťávou. K přípravě těstíčka smícháme žloutky s mlékem. Přisypeme k nim hladkou mouku, parmazán a metlou vyšleháme hladké těstíčko. Lehce ho osolíme a znovu důkladně metlou promícháme. V pánvi rozehřejeme olej asi na teplotu 180 stupňů Celsia. Tresku obalíme nejprve v těstíčku a potom ve strouhance. Takto obalenou rybu pak ze všech stran osmažíme dozlatova. Osmažené kousky položíme na papírový ubrousek (nebo papírovou utěrku) a necháme okapat. Mrkev oškrábeme, nakrájíme ji na hranolky a krátce povaříme v osolené vodě. Vodu potom slijeme a mrkev necháme vychladnout. Cukety omyjeme, nakrájíme na kousky a opečeme na másle. Přidáme povařenou mrkev, rozmarýn a hrášek. Přilijeme vývar, osolíme a ještě asi dvě minuty všechno povaříme. Hotovou rybu podáváme se zeleninou.
Fotky receptu Smažená treska se zeleninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!