Postup přípravy receptu Smažené celerové řízečky s moravským salátem:
Celer vcelku očistíme a uložíme do hrnce s osolenou vodou. Povaříme do měkka, ale nesmí být rozvařený. Po vychladnutí celer nakrájíme na plátky, které obalujeme v mouce, osolených vejcích rozředěných mlékem a naposledy ve strouhance. Obalené plátky celeru osmažíme dozlatova v oleji. Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na tenčí plátky a uložíme do větší mísy. Brambory promícháme s cibuli nakrájenou na kolečka a vejci, která nakrájíme na kostičky. Přidáme rostlinný olej a zvlášť si připravíme octovou směs. Do hrnku nalijeme ocet, který zředíme vodou a přidáme sůl a pepř. Nálevovou směs přilijeme do brambor a vše důkladně v míse promícháme. Necháme asi hodinu odležet.
Fotky receptu Smažené celerové řízečky s moravským salátem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!