Filé nasolíme. Citron pečlivě omyjeme, polovinu kůry nastrouháme a druhou polovinu nakrájíme na tenké proužky. Potom citron rozkrojíme a vymačkáme. Pórek očistíme a nakrájíme na šikmá kolečka.
Mouku smícháme s nastrouhanou citronovou kůrou a vajíčko našleháme. Porce filé obalujeme v trojobalu - mouka, vajíčko a kokos. Smažíme na rozehřátém oleji asi 4 minuty z každé strany.
Pórek za stálého míchání podusíme 6 minut na tuku a na 2 minuty přidáme propláchnuté, oschlé klíčky. Ochutíme solí a koriandrem.
Zeleninu rozdělíme na talíře, na ni dáme filé a posypeme nakrájenou citronovou kůrou. Smažené filé s kokosem podáváme ozdobené měsíčkem citronu. Jako přílohu zvolíme dušenou rýži a tatarskou omáčku.
Fotky receptu Smažené filé s kokosem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!