Použité suroviny receptu Smažené rybí filé s dušeným fenyklem:
citron
| 750 g fenyklu
| 750 g cukety
| 4 plátky filé
| 1 vejce
| 3 lžíce hladké mouky
| 3 lžíce strouhanky
| 3 lžíce oleje
| 40 g másla
| 200 ml zelninového vývaru
| 4 plátky rajčat
| pažitka
| 250 ml mléka
| bramborová kaše v prášku
| pažitka
| kopr
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Smažené rybí filé s dušeným fenyklem:
Citrón vymačkáme. Fenykl opláchneme a nakrájíme na proužky. Pokapeme 2 lžícemi citrónové šťávy. Cukety omyjeme a nakrájíme na plátky. Vejce rozkvedláme.
Rybí maso pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme. Plátky obalíme v mouce, vejci a nakonec ve strouhance. V pánvi zahřejeme olej a na něm po obou stanách filé smažíme.
Zahřejeme 30 g másla a na něm krátce podusíme proužky fenyklu. Ochutíme zbylou citrónovou šťávou. Přilijeme vývar a asi 10 minut dusíme. Po 5 minutách přidáme cukety. Osolíme a opepříme.
K varu přivedeme 500 ml vody s 1 lžičkou soli. Když začne vřít odstavíme. Vlijeme do ní mléko a postupně vmícháme bramborovou kaši v prášku.
Pažitku posekáme a zamícháme se zbytkem másla do kaše. Filé dáme na talíř s fenyklem a cuketou. Ozdobíme rajčetem.
Fotky receptu Smažené rybí filé s dušeným fenyklem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!